Perşembe , 28 Mart 2024

Erdoğan: “Sağlık görevlilerine yapılan saldırılar insani değil”

basbakan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağlık görevlilerine yapılan saldırıların insani olmadığını belirtti. Şifa dağıtan ellere saldırı düzenlenmesinin affedilir bir yanının olmadığını söyleyen Erdoğan, “Hastalık bizim içindir. Her hastaneye giden sağlıklı çıkacak diye bir kural yoktur. Doktor elinden geleni yapar, netice Allah’tandır.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 486 araçlık ambulans filosunun hizmete alım töreni için Beylikdüzü’ne geldi. TÜYAP fuar alanının yanındaki otoparkta gerçekleşen törene Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve diğer yetkililer katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterisi altında tören alanına gelen Başbakan Erdoğan, vatandaşlara hitap etti. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, sağlık görevlilerine yapılan saldırılara değindi. Saldırıları kınayan Erdoğan, “Zaman zaman bazı hastanelerimizde bazı sağlık kuruluşlarımızda gerek doktorlarımıza gerek hemşirelerimize karşı yapılan insanı olmayan saldırılar ve vahşet sebebiyle özellikle kınamamı ifade etmek istiyorum. Zira doktorlarımız hemşirelerimiz sağlık görevlilerimiz onlar her zaman her yerde hastalarımız ve yaralılarımız için hep şifa dağıtmaya çalışırken o şifa dağıtacak ellere yumruk sıkılırsa, bıçak silah sıkılırsa bunun affedilir yanı yoktur. Milletçe bu tür yaklaşım içinde olanlara tavrımızı çok açık net koymalıyız. Hastalık bizim içindir. Her hastaneye giden sağlıklı çıkacak diye bir kural yoktur. Doktor elinden geleni yapar, netice Allah’tandır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de halkın büyük zorluklar yaşadığına dikkat çeken Erdoğan, “Milletçe her alanda çok büyük zorluklar yaşadık. Doktorlarımıza yapılan bu saldırıları görmemezlikten gelmek mümkün değil. Vazife şehitlerine Allah’tan rahmet diliyorum.20 yaşın altında olan gençlerimiz Türkiye’nin nereden nereye geldiğini belki görmediler, yaşamadılar, 20 yaşın üzerindeki vatandaşlarımız Türkiye’nin nasıl değiştiğini hangi badireleri atlatıp bugünlere geldiğini çok net olarak görüyor ve biliyor. Türkiye’de sağlık hizmetleri alanında çok büyük ilerlemeler kaydetti. Türkiye 10 yılda sağlık alanında öyle bir atılım gerçekleştirdi ki dünya bu atılımı hayranlıkla izliyor ve bu ülkeyi örnek alıyor.” ifadelerini kullandı.

Cihan -Bugün

Bir yanıt yazın