Perşembe , 25 Nisan 2024

Doktor Yelkenciler

doktor-yelkenciler-1111492h

TÜRKİYE’de yelkencilik sporuna gönül veren ünlü doktorların kurduğu İstanbul Cerrahi Hastanesi’nin sağlık ekibi sailing yatlarla girdikleri yarışmalarda dereceler elde etmeye başladı. Hafta sonlarında yelken antrenmanlarını Bodrum ile Yunanistan’a ait Kilimli ve Kos adaları arasında yapan sağlık ekibi, Türkiye’de ilk olma özelliğini de kazandı.

İstanbul Cerrahi Hastanesi’nde görevli profesyonel yelkenciler Prof.Dr. Fahri Erdoğan, Anestezi ve Genel Cerrahi Bölümü görevlisi Anestezi Uzmanı Dr. Seren Şimşir ve Doç.Dr. Ahmet Nuray Turhan öncülüğünde 1 yıl önce 11 ve 14 metrelik 2 tekne alınarak yelken yarışları eğitimine başlanması olumlu sonuç verdi. 1 yıl içerisinde hastanede görevli 30 sağlık çalışanı ekibe katıldı. Yelken eğitimi, şamandıra dönüşü, start hazırlığı, balon ve tramola açılmasıyla röle eğitimi alan yelkenciler girdikleri yarışmalardan da başarıyla çıktı.

FAIR PLAY ÖDÜLÜ ALDILAR

İstanbul’da düzenlenen İstanbul TAYK Sonbahar Kupası ile Altınkilit Yelken Yarışmaları’nda derece alan ekip aynı zamanda, centilmenlik göstergesi olan fair-play ödülüne layık görüldü. Hafta içinde hastanedeki ameliyatların ardından 7 kişilik ekiple Bodrum’a gelen ve Turğutreis’ten ‘Dragut’ isimli 11 metrelik tekneyle kaptan Dr. Seren Şimşir öncülüğünde denize açılan usta yelkenciler, Yunanistan’a ait İstanköy (Kos) ile Kilimli (Kalimnos) ve Turgutreis Çatal Ada üçgeninde, önümüzdeki hafta Bodrum’da yapılacak olan Kış Tröfesi Yelken Yarışmaları’nın hazırlıklarına başladı.

Hafta sonlarında toplam 16 saat yelken kullanımı ile yarışlara hazırlandıklarını ve yarışlarda bir teknede doktor ve sağlık ekibinin bulunmasının diğer yelken sporcularına da büyük güven ve moral verdiğini belirten Şimşir, şöyle dedi:

“Arkadaşlarımız ve sağlık ekibimiz ile ameliyat ve operasyonlardaki yeteneğimizi bu kez deniz üzerinde yelken kullanarak rüzgar ile mücadele ederek birleştirdik. Bu ekiple yelken yarışmaları camiasındanda çok olumlu tepkiler aldık. Her ikisinde de insan hayatı, insanın yaşam üzerine verdiği mücadelenin birçok noktası kesişiyor. Hem ameliyat hem yelken kullanımında bilgi tecrübe, deneyim, soğukkanlılık ve başarı ön planda. Bu nedenle Türkiye’de ilk kez bir hastanenin iki yarış teknesi ile hem eğitim hem de yarışmalara katıldığı bir grup oluşturduk. Ayrıca yakın kadın yelkenci grubu yetiştiriyoruz. Bu yıl ekim ayında Bodrum’da düzenlenecek uluslararası Kadınlar Yelken Yarışları’nda hastanemizi temsil edecekler. Umarım yelken sporuna gönül veren sağlık personelinin sayısı hızla artar.”

YA(AÖ/İD)

DHA

Kaynak : http://www.haber3.com/doktor-yelkenciler-haberi-1804695h.htm#ixzz2LzKS8z7o

Bir yanıt yazın