Perşembe , 18 Nisan 2024

Arkadaşı tarafından bıçakla yaralanan ve 8 ayda 15 ameliyat geçiren Doktor yeniden göreve başladı.

8_ayda_15_ameliyat_olan_doktor_gorevine_basladi13604015340_h987783

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan doktor arkadaşı tarafından bıçakla yaralanan ve 8 ayda 15 ameliyat geçiren Muhammet İkbal Şaşmaz, yeniden hastalarına bakmaya başladı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, hastanede düzenledikleri kokteyl ile Dr. Şaşmaz’ın yeniden görevine başlamasını kutladı.

Antalya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, burada yaptığı konuşmada, Şaşmaz’ın başına talihsiz bir olay geldiğini, 8 ay yoğun tedavi süreci geçirdiğini söyledi. Acilserviste çalışan, operasyonda katkısı bulunan hocalar, asistan ve personel ile Şaşmaz’a ”hoş geldin” demek için bir araya geldiklerini ifade eden Taş, tedavi sürecinde Şaşmaz’a katkıda bulunan tüm sağlık personeline teşekkür etti.

Taş, sağlık çalışanlarının başlarına zaman zaman istenmeyen, üzücü olaylar gelebildiğine dikkati çekerek, ”Biz olayın tedavi eden boyutunda oluyoruz. Ama zaman zaman tedavi edilen boyutuna da geçiyoruz. Doktorumuz 15’e yakın operasyon geçirdi, yüzlerce ünite kan verildi. Acil sağlık hizmetlerinin önemini bir kez daha görmüş olduk” dedi.

Şaşmaz’ın tekrar mesleğine dönmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Taş, Şaşmaz’a bundan sonraki yaşamında sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yaşam diledi.

-”Artık geçmişi unutmak istiyorum”-

Dr. Muhammet İkbal Şaşmaz ise kendisi için böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı mutluolduğunu kaydetti. Tedavi gördüğü 8 ay boyunca zor süreçler atlattığını belirten Şaşmaz, ”Allah’a binlerce kez şükürler olsun, ayağa kalktım. Şu an tekrar çalışma hayatına döndüm. Artık geçmişi unutmak istiyorum. Bana değer veren insanları gördükçe de yaşamanın, hayatın ne kadar güzel olduğunu anladım. İnşallah kimse bir daha böyle bir olayla karşılaşmaz. Artık önümüze bakacağız” diye konuştu.

Yeniden hastalarına baktığı için çok mutlu olduğunu vurgulayan Şaşmaz, ”İlk hastamı tedaviettim, ilk duamı aldım. O kadar mutlu oldum ki ağlamamak için kendini zor tuttum. İşime adapte olmaya başladım. Daha iyi bir şekilde işimi yapacağımı düşünüyorum” dedi.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Sorumlusu Mehmet Nuri Bozdemir de Şaşmaz’ı yeniden aralarında görmekten dolayı mutlu olduğunu aktararak, Şaşmaz’ın bundan sonra hastalarına, memleketine, milletine faydalı bir hekim olarak hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

-Olayın geçmişi-

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan doktorlardan Muhammet İkbal Şaşmaz ile arkadaşı Abdurrahman Gökhan Kars, 2 Haziran gecesi mesailerinin ardından Şaşmaz’ın otomobiliyle Muratpaşa ilçesindeki Meltem Mahallesi’ne gitmiş, burada yaşanan tartışmanın ardından Kars’ın bıçakla karnından yaraladığı Şaşmaz, görev yaptığı hastanede tedavi altına alınmıştı. Gözaltına alınan Kars ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Bir ay komada, 45 gün yoğun bakımda, 5 ay da hastanede yatan Şaşmaz, yaklaşık 8 aylık tedavi sürecinde 15 ameliyat geçirdi. Tedavisi hala devam eden Şaşmaz, daha mutlu olacağı düşüncesiyle İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak görevine başlamak istediğini bildirdi.

Kaynak: AA

Alıntı: Haber7

Bir yanıt yazın