Cuma , 29 Mart 2024

Afyonkarahisar Sağlık İl Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nu gereksiz arayarak sürekli meşgul 15 kişiyi yargıya taşıyor.

112

Afyonkarahisar Sağlık İl Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nu gereksiz arayarak sürekli meşgul 15 kişiyi yargıya taşıyor. İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, söz konusu kişiler hakkında ellerinde hem ses hem de arama kayıtları bulunduğunu söyledi.

Afyonkarahisar 112, il genelinde 29 farklı noktada 112 Acil Sağlık Hizmetleri (ASH) İstasyonunda çalışan 405 personel ile 24 saat boyunca vatandaşlara hizmet veriyor. Komuta Kontrol Merkezi (KKM) tarafından günlük 150 vakaya müdahale edilirken, ortalama günde 3 bin çağrıya cevap veriliyor. Ancak, bunların 2 bin 500’ünü gereksiz çağrılar oluşturuyor.

HAPİS CEZASI ALANLAR VAR

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, en büyük sıkıntılarının gereksiz çağrılar olduğunu ve bunlarla baş etmekte zorlandıklarını söyledi. Gereksiz çağrılar arasında; cep telefonu sim kartını deneyen, adres soran, eğlence amaçlı arayan çocukların bulunduğunu belirten Yemenici, ‘İneğim dereye düştü’ diye arayanların da bulunduğunu belirtti. Ancak, bunların dışında personeli sürekli arayan, küfür eden, dalga geçenlerinde bulunduğunu ifade eden Yemenici, bunlarla ilgili hukuksal işlem başlatıldığını kaydetti.

Necip Yemenici, “Bundan sonra konunun sıkı takipçisi olacağız. Bariz, bizi rahatsız edenlerin kayıtları telefonda görülüyor, aynı zamanda ses kaydı da yapılıyor. Bundan sonra suç duyurusunda bulunarak konuyu yargıya taşıyoruz. Bu durumda tespit ettiğimiz 15 kişi hakkında yasal işlem başlatıyoruz.” dedi. Yemenici, başka illerde bundan dolayı hapis cezası alanlar olduğunu hatırlatarak, hukuksal boyutta haklarını arayacaklarını anlattı.

YENİ İSTASYONLAR BU SENE TAMAMLANACAK

Afyonkarahisar’da sağlık hizmetlerinin daha hızlı verilebilmesi için 3 yeni istasyonun yapımı sürüyor. Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde biri yoğun bakım, ikisi kar paletli, 3 tanesi de standart olmak üzere 6 ambulans daha gönderildi. Böylece, Türkiye genelinde 26 bin kişiye bir ambulans düşerken Afyonkarahisar’da 10 bin kişiye bir ambulans oranına ulaşıldı. Ankara ve Eskişehir yolu üzerine açılacak olan acil sağlık istasyonlarıyla Türkiye genelinde 50 bin nüfusa bir istasyon ortalaması, Afyonkarahisar’da 20 bin kişiye bir istasyon olacak.

 

Bir yanıt yazın