Salı , 23 Nisan 2024

1 yılda 35 kilo verdi

632320426211

Konya’nın Yalıhüyük İlçesi Sağlık Grup Başkanı Dr. Şakir Ömür Hıncal, obeziteyle mücadelede yaşam tarzının değiştirilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, 1 yılda verdiği 35 kilodan bu şekilde kurtulduğunu söyledi.

Konya’nın Yalıhüyük ilçesinde Sağlık Grup Başkanı olarak görev yapan Dr. Şakir Ömür Hıncal, bir yıl içinde 116 kilodan 81 kiloya düştü. Dr. Hıncal, 35 kiloyu vermesindeki en önemli etkenin yaşam tarzını değiştirmeye başlamak olduğunu belirtti.

Hekim olarak tedavi noktasında teorik bilgi sahibi olmasına karşın pratikte mental olarak obezite ile mücadeleye karar verdiğini kaydeden Dr. Hıncal, “2012’nin Şubat ayında obezite ile mücadeleye başladım. Yapmam gerekenleri biliyordum. İlk başta kendimi, kafamı değiştirmeye çalıştım. Çünkü obezite vücuduma zarar veriyordu.

116 kilo olmuştum. İşe yemek porsiyonlarını küçültmekle başladım. Akşamları yememeye gayret ediyordum. Aşırı tatlı ve tuzlu gıdalar yememeye çalıştım. İnsan vücudunun 4’te 3’ü su olduğu için bol bol su içmeye dikkat ediyordum. Başarılı olmak için tedavinin mutlaka su ile desteklenmesi gerekiyor. Bir de sportif aktiviteleri mutlaka hayatıma katmam gerektiğinin bilinci içerisinde yürüyüşler, bireysel hareketler, merdiven inip çıkmalar, mekik ve şınav gibi hareketleri düzenli olarak yaptım. Bir yıl içinde 35 kilo verdim. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Doğru ve düzenli bir beslenme ile 116 kilodan 81 kiloya düşerek hayatım değişti. Artık yemek yerken doymayı düşünmüyorum. Sadece vücudumun gereksinimlerini karşılayacak enerjiyi bulacak kadar yiyorum” dedi.

Dr. Şakir Ömür Hıncal, obez olan kişilere kendi uyguladığı yöntemleri tavsiye ettiğini ve her platformda kendilerine destek vermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın