Perşembe , 25 Nisan 2024

Sahte doktora jandarma baskını

812425_detayBirçok ünlü ismi dokunarak iyileştirdiğini iddia eden ve 2000 yılında Kenan Evren’i muayene edecekken eski Cumhurbaşkanı’nın şüphelenmesi üzerine sahte profesör doktor olduğu öğrenilen Ali Naci Uygungider, bu sefer Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde jandarmanın yaptığı operasyonda ortaya çıktı. Sahte doktor ile aynı otelde ruhsatsız olarak vatandaşları tedavi ettiği ileri sürülen doktor eşinin ifadeleri alınırken; mali cezai işlem uygulandı.

Mete SÖNMEZ / AHT

Muğla’nın Ortaca İlçesi Dalyan beldesinde bazı vatandaşlardan “kendilerini tedavi edeceğini söyleyen kişi tarafından dolandırıldıkları” yönünde ihbar gelmesi üzerine Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı ve Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığı inceleme başlattı. Yapılan incelemede otelde ruhsatsız olarak çeşitli yöntemlerle tedavi gerçekleştirildiği tespit edildi. Olayla ilgili incelemesini tamamlayan Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı, Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığı, Ortaca Mal Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığına bağlı ekipler, 17 Ocak Perşembe günü öğle saatlerinde otele baskın düzenledi. Baskında 2000 yılındaKenan Evren’i tedavi etmeye kalkan ancak eski Cumhurbaşkanı’nın şüphelenmesi üzerine yapılan araştırmada hiçbir tıbbi eğitimi olmayan ve kendisini profesör doktor olarak tanıtan Ali Naci Uygungider (62) ile yine aynı otelde ruhsatsız olarak tedavi yaptığı iddia edilen doktor olan eşi M.Ö.’nün (49) ifadeleri alındı. Uygungider ve eşi hakkında mali cezai işlem uygulanırken, tedavilerde kullandıkları iddia edilen çeşitli aletler ile evraklara da el konuldu.

İÇKİLİ TURİZM TESİSİ İÇİN MÜRACAATTA BULUNMUŞ

Bu arada Dalyan’a kasım ayında geldiği belirtilen Ali Naci Uygungider ile eşinin ocak ayı başında Belediyeye İçkili Turizm Tesisi için ruhsat müracaatı yaptığı ancak eksik evrak nedeniyle ruhsatı halen alamadıkları öğrenildi. Uygungider ve eşinin tedavi amacıyla yanlarına gelen kişilere otelde konaklamak zorunda bıraktıkları, konaklama karşılığı günlük 600 liraya varan ücret aldıkları iddia edilirken, ünlülerin doktoru olarak da bilinen Ali Naci Uygungider’e tedavi olmak için Türkiye’nin ünlü siyaset, sanat ve basın camiasından çok sayıda kişinin geldiği ve yüksek ücretler karşılığı konakladığı belirtiliyor. Hatta Dalyan’dan bile tedavi olmak için otelde konaklayanların olduğu ve yüksek meblağda para verdikleri iddialar arasında.

KENAN EVREN YAKALATMIŞTI

2000 yılında “Profesör Dr. Noroloji” kartviziti taşıyan ve Türkiye’nin birçok ünlü ismini “şiyatsu” tekniğiyle dokunarak tedavi ettiğini ileri süren sosyete doktoru Ali Naci Uygungider, 7’nci Cumhurbaşkanı Evren’i de tedavi etmeye kalkınca foyası ortaya çıkmış, Evren’in şüphelenmesi üzerine başlatılan soruşturmada Ali Naci Uygungider’in askerliğini sıhhiyeci olarak yaptığı ve sadece iğne vurabildiği, değil profesör, asistan doktor bile olmadığı ortaya çıkmıştı. Uygungider’i o yıllarda ünlü hastaları ise Amerika Colombia Üniversitesi’nden mezun Beyin Cerrahı olarak tanıyordu. Alternatif tıbbı kullandığını söyleyen ve Pakistan’da öğrendiği şiyatsu tekniğiyle tedavi yaptığını ileri süren Uygungider’in, Bursa’da Karanfilli Hoca diye tanındığı, Hastalarından nakit para almayıp, ücret olarak mücevher, milyarlık saatler ve lüks araba kabul ettiği de o yıllarda iddialar arasındaydı.

HaberTürk

Bir yorum

  1. Ümit Özgül

    SAHTE DR. ALİ NACİ UYGUNGİDER HABERİ 2000 YILINDA SABAH GAZETESİNDE KASITLI OLARAK ÇIKARTILAN HABER ÜZERİNE İNŞA EDİLMİŞTİR.BEN TİFLİS ÜNİVERSİTESİNDEN VERİLMİŞ VE TÜRK KONSOLOSLUĞUNDAN TASTİKLİ DİPLOMALARINI GÖRDÜM. BENİM 52 YIL ÖNCE OLMUŞ YÜZ FELÇİMİ TEDAVİ ETTİ. BEHÇET HASTALIĞINDAN KÖR OLMUŞ KİŞİNİN GÖZLERİNİN GÖRMEYE BAŞLADIĞINA KULAKLARI DUYMAYAN BİR EMEKLİ KBB DOKTORUNUN DUYMAYA BAŞLADIĞINA, MS HASTASI BİR UZMAN DOKTORUN İYİLEŞTİĞİNE, ÇOK YAKINIM BİR KİŞİNİN KANSER HASTALIĞINI TEDAVİ ETTİĞİNE BEL KEMİĞİ MOTOR KAZASINDA KIRILMIŞ GENÇİN YÜRÜMEYE BAŞLADIĞINA BAŞKA BİR ÇOK OLAYA ŞAHİT OLDUM. ONU ÇOK ESKİDEN TANIYAN TIP DOKTORLARINDAN BELLİ BİR HASTA İÇİN TIBBEN YAPACAK BİR ŞEY YOK ANCAK ALİ NACİ TEDAVİ EDER DEDİKLERİNİ DUYDUM. KENDİSİNE .KEŞKE BU HABERİ YAPANLAR ÖNCE HASTA BİR YAKINLARINI ALİ NACİ BEYE ÖNCE TEDAVİ ETTİRSELERDİ. O ZAMAN BU YAZIYI HİÇ YAZMAZLARDI. ALİ NACİ HOCAYA KENDİM VE TEDAVİ ETTİĞİ BÜTÜN YAKINLARIM ADINA TEŞEKKÜR EDERİM
    ÜMİT ÖZGÜL« gizle

Bir yanıt yazın