Perşembe , 28 Mart 2024

Müezzinoğlu özel hastanesi ve Wikileaks belgeleriyle ilgili konuştu !

muezzinogusaglikbakaniyeni
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 1998 yılında özel hastahane kurduğunu, MHP’nin hükümet olduğu dönemde ruhsat aldığını belirterek, “Milletvekili olduğum günden itibaren ne yönetimdeyim ne de aktif bir görevim söz konusu” dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Sağlık Bakanlığı’nca Kamu ÖzelÂ İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine birinci madde üzerinden devam ediliyor.
Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı’na atandıktan sonra ilk kez bir komisyon toplantısına katıldı. Komisyon üyesi milletvekilleri, Müezzinoğlu’nu bakanlık görevine atanmasından dolayı tebrik ettiler.
Muhalefet milletvekilleri, geçen toplantıda dile getirdikleri tasarı üzerindeki eleştirilerini yinelediler ve tasarı üzerinde yeniden değerlendirme yapılmasını istediler.
CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonu anımsatarak, “Sabahın beşinde insanları çoluk çocuğunun yanından elleri kelepçeli evlerinden almak hiçbir hukuk devletinde yoktur” dedi.
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Çok şey değişeceğini düşünmüyorum. Otobüs aynı, istikamet aynı, şoför değişmiş ne yazar-” diye konuştu.
-“(Doğru buluyorum) dememi beklemeyin”-
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, başarı temennileri için milletvekillerine teşekkür etti.
Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve TBMM’de grubu bulunan siyasi partilere de teşekkür eden Müezzinoğlu, eleştirilere değer vererek, kendi yol haritalarıyla yola devam edeceklerini dile getirdi. Müezenoğlu, görüşülen tasarıyla ilgili çalışmaların, hazırlıkların içinde olduğunu kaydetti.
Müezzinoğlu, “Bakanlığın izin vermediği Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili savcılığın uygulamasını ‘doğru buluyorum’ dememi beklemeyin. Daha çok hukuk daha çok demokrasi yolculuğuna… Önümüzdeki süreçte bu aksaklıkları da gidermeyi başarırız” dedi.
Özel hastane sahibi olmasıyla ilgili değerlendirmelerin yapıldığını belirten Müezzinoğlu, şunları söyledi:
“Neticede sağlık hizmeti kamu hizmetidir. Ben 1998 yılında özel hastahaneyi kurdum ve MHP’nin hükümet ortağı olduğu dönemde ruhsat aldım. Dolayısıyla hukuk devletinde meşru koşullarda ticaretini yapan, yasalar çerçevesinde hizmetini yapan bir kuruluşun kurucusuyum. Ama milletvekili olduğum günden itibaren ne yönetiminde yer aldım ne aktif görevim söz konusu. Bu 2007 yılından itibaren. O anlamda tabi ki özel sektörün sağlık alanına hizmet vermesini yadırgıyor olursanız onu sizlere bırakırım.”
Avcılar’da devlet hastanesi yapımıyla ilgili iddialara değinen Müezzinoğlu,
“Özel hastahane sahibi olarak mahalle arasında hastane olsaydı benim ekonomine katkısı olurdu. Çünkü mahalle arasındaki hastahane benim hastahanemi engellemezdi. Biri bana yaklaşık 300 metre, diğeri mahalle arasında. Bu bana siyaseten sıkıntı verdi mi, verdi, bundan rahatsız mıyım, değilim. Birisi çıkıp ‘Avcılar’da devlet hastanesi adına yanlış yapmıştır’ desin, ‘istifa edeceğim’ dedim. Bu, Meclis kayıtlarında vardır” dedi.

Wikiliks belgeleriyle ilgili olarak da Müezzinoğlu, “Bir komedinin aleti olmayalım. Orada adım 3-4 bakandan biri olarak geçiyor, ben o zaman İstanbul İl Başkanıydım” diye konuştu.

Bir yanıt yazın