Salı , 16 Nisan 2024

Müezzinoğlu, kendisinin hekimlikte 31. yıla girdiğini ve sağlığın tüm boyutlarını iyi bildiğini dile getirdi

saglikbakanimuezzinoglu

Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’ni ziyaretinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Müezzinoğlu, soru üzerine, kendisinin hekimlikte 31. yıla girdiğini ve sağlığın tüm boyutlarını iyi bildiğini dile getirdi. ”Birçok çözüme rağmen birçok sorunumuz var” diyen Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

”Bugün konuşulan bütün sorunları, hiç kimsede yoktur ama bende sihirli değnek olsa, yarın ‘çözdüm’ desem ertesi gün yine yeni sorunlar gelecek. Çünkü hayat devam ediyor. Hayat her gün dinamik şekilde gelişiyor. Gerek bilimsel anlamda, gerek sorunlar anlamında… Sağlık Bakanlığı da 24 saat hiç kesintisiz, gecesi gündüzü, bayramı, tatili hiçbir anında ‘rahat günümüz var’ diyemediğimiz bir alan.

Yer yer olan sorunları hızla nasıl çözeriz ve aldığımız noktadan bir basamak yukarıya nasıl çıkarız- Son 10 yılda hakikaten çok ciddi bir mesafe kat edildi ama her çıktığınız basamakta sorunlar bitti demek değil. Bir basamak çıkıyorsunuz, arkada birçok sorunu çözmüş oluyorsunuz, çıktığınız o basamağın yeni sorunları geliyor. Bir basamak daha çıkacağız ve o basamağın sorunları gelecek. Ancak önemli olan yarınımızın bugünden daha güvenli, daha sağlıklı olmasını sağlamak. Bizim de görevimiz, devraldığımız günden devrettiğimiz güne daha iyi noktada devretmek. Allah yardımcımız olsun.”

”Sağlık Bakanlığı yalnızca Türk milletinin değil”

Bakanlık görevine gelmesinin ardından ilk ziyaretlerini Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’ne yaptığının hatırlatılması üzerine ise Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

”Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yalnızca Türk milletinin Sağlık Bakanlığı değil. Türkiye’nin bu son dönemde geldiği konum, bölgesinin, dünyanın farklı yerlerindeki sorumlulukları üstlenen bir konum. Somali’de, Pakistan’da, Afganistan’da… Benim Bakan olarak ilk talimatım Cumartesi sabahı, Suriye’den 10 tane yaralının gelişiyle ilgiliydi. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet, güçlü bir ülke, hükümetimizin sorumluluk alanı çok geniş.

Batı Trakya’da doğmuş, çocukluğunu orada, gençliğini orada geçirmiş biri olarak da, doğduğum büyüdüğüm toprakların insanları, beni bu noktalara taşıyan veya değerlerimi zenginleştiren Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi tabii ki benim evim. İçinde büyüdüğüm ailenin merkezi. Dolayısıyla ilk geleceğim adres, tabii ki burası olmalıydı.”

Müezzinoğlu, 29 Ocak Batı Trakya Türk Azınlığı Milli Direniş Günü konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine de şunları kaydetti:

”Batı Trakya Türk azınlığı, 29 Ocak 1988’de üzerine düşeni, saygın bir şekilde yapmıştır. Bugün, birlik ve beraberliği, milli ruhu, zayıflatarak değil güçlendirerek devam etmek gibi bir sorumlulukları var. Çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla herkesle… Batı Trakya’da doğmuş, Batı Trakya Müslüman Türk azınlığı olarak 2 kelime söylüyoruz: Müslümanız ve Türküz. Müslüman ve Türk olmanın değerlerine sahip çıkmak ve o kimliğinin mücadelesini vermek. Onlar o mücadeleyi saygın şekilde yapıyorlar.

Yunanistan hükümetinin ve Yunan milletinin, kendi vatandaşlarının kendi hak ve hukukuna değer vermeleri, kendi vatandaşlarının hak ve hukukunu, kendi hak ve hukukları kadar anlamlı ve değerli bulmaları ve o hukuku gözetleyen bir yönetim anlayışını mutlaka yapabilmeliler ki AB üyesi bir ülke, ‘Medeniyiz, demokrasinin beşiğiyiz’ diyen bir ülke. Yunan Hükümeti ve milletinden beklediğimiz de bu.”

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletine ait dünyanın neresinde hangi değer varsa onların hak ve hukukuna sahip çıkmak, onu güçlü şekilde savunmak ve onun yarınlara yolculuk yapmasına destek vermek konusunda, AK Parti hükümetleri olarak son 10 yılda ciddi bir duyarlılık gösterdiklerini bildirdi.

Türkiye’nin Batı Trakya’daki sorunları çözme konusundaki mücadelesinin artarak devam edeceğini belirten Müezzinoğlu, ”Ben burada Türkiye Cumhuriyeti’nin Sağlık Bakanıyım. Orada kalmış olsaydım, Batı Trakya’nın bir vatandaşıydım. Batı Trakya’nın bir vatandaşı olarak, anavatandan ne bekliyorsam bugün bir Bakan olarak, Batı Trakya’ya, Balkanlardaki soydaşlarıma yapmamız gerekeni en iyi şekilde yapma gayretinde olacağız” dedi.
Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da Batı Trakya ve Balkanlar’daki sorunları çözme konusunda duyarlılıkları olduğunu sözlerine ekledi.

Faize Müezzinoğlu

Gazetecilerin düşüncelerini sorduğu Bakan Müezzinoğlu’nun eşi Faize Müezzinoğlu da şunları söyledi:
”Çok güzel bir şey. Çok güzel bir duygu. 20 yıldır bu işin içindeyiz, mücadele ediyoruz. Mutluyuz. İnşallah alnımızın akıyla, ‘Daha güzel olacak’ diyelim. Batı Trakya’dan geldiğimiz için, 20 yıl önce hiç aklıma gelmezdi. İnşallah orası için de daha iyi olacak.”

Bir yanıt yazın