Salı , 23 Nisan 2024

Kuvvetli Kar Yağışı Uyarısı

kar

Yurdun büyük bölümünde yağmur ve sağanak yağışÂ görülecek. Sıcaklık, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatleriyle akşam saatlerinden sonra iç kesimlerde, gece saatlerinde İstanbul, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların gece saatlerinde Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gecesaatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don hadisesi ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Karadeniz kıyılarında 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu, zamanla batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYINIZ

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların gece saatlerinde Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (5-20 cm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeniyleyaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı Yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık Yağmurlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yüksekleri başta olmak üzere, il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (6)

ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı ve hafif Yağmurlu, bu sabah ve gece saatlerinde karla karışık Yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı (6)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu (12)

ADANA: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (13)

ANTALYA: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (14)

SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı Yağmurlu (11)

ERZURUM: Parçalı bulutlu (4)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı çevreleri kısa süreli Yağmurlu (11)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, doğusu ile akşam saatlerinde Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile İstanbul’un yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

EGE: Çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, bu sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, bu sabah saatlerinde Göller yöresinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İÇ Anadolu: Çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, doğusu ile bu sabah ve gece saatlerinde Ankara, Eskişehir veÇankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, iç kesimleri ile gece saatlerinde Zonguldak ve Bartın çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Samsun çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU Anadolu: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısının, akşam saatlerinden sonra Hakkariçevreleri ile zamanla Van ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların karla karışık yağmur ve kar Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile zamanla Şanlıurfa veDiyarbakır’ın batı çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatinde yer yer sis bekleniyor.

 Haberler.com

Bir yanıt yazın