Cuma , 19 Nisan 2024

Kelepir doktor ihalesine Doktorlardan büyük tepki !!!

STETESKOP

Eskişehir merkezli TÜLOMSAŞ firması Türkiye’de bir ilke imza atarak, doktor ihalesine çıktı…

Sitesinde motor, pompa ve boya ilanlarının yanına doktor ilanını da koyan şirket “Kim en az maaşı isterse onunla çalışacağı” bir sistem yapmak istedi.

Doktorlarhaber.com

TTB ve Doktorlar olaya tepkili

Sosyal medyada olaya tepki gösteren hekimler mesleği küçük düşürücü bu hareketi kınarken meslektaşlarına da bu ihaleye asla katılmamaları hususunda seslendiler.

“Modern IRGAT PAZARI”

‘İHALE’ usulüyle doktor alımına Türk Tabipleri Birliği (TTB) tepki gösterdi. TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, AKŞAM’a yaptığı değerlendirmede, ‘Sadece hekimler değil, hiçbir insan böyle bir yöntemle işe alınmamalı. Pompa, motor ihalesiyle birlikte insan ihalesi yapılıyor. Böyle bir uygulama Türkiye’de ilk oluyor ancak bunun devamı gelecek. Çünkü Çalışma Bakanlığı’nın İş ve İşçi Sağlığı Güvenliği Yasası buna imkan veriyor. Hekimler artık taşeron şirketler aracılığıyla ihale yöntemiyle işe alınacak. Ancak bu şartlarda çalıştıran bir iş yeri hekimi, işyerinde işçi sağlığını nasıl koruyabilir? İş Yeri Hekimlerini maaşlı çalışan reçete memuruna dönüşmüştür. İş ve iŞ sağlığı bu haliyle mümkün değildir’ dedi.

Bir yanıt yazın