Salı , 16 Nisan 2024

Karabük Devlet Hastanesi ile Kbü Tıp Fakültesi Birleşti

tip-fakultesinin-protokolu-imzalandi-eqv

Karabük Devlet Hastanesi ile Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi imzalanan “Ortak Kullanım Protokolü” ile birleştirildi.

Karabük Devlet Hastanesi ile Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi imzalanan “Ortak Kullanım Protokolü” ile birleştirildi.

Karabük Valiliği Toplantı Salonundaki törene, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları Genel Müdürü Fadıl Demirel, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve Karabük Üniversitesi dekanları katıldı.

Vali Küçük, törende yaptığı konuşmada, bu imza töreninin çok önemli olduğunu belirterek, sağlık alanında önemli bir adım attıklarını söyledi.

Karabük’ün her geçen gün daha çok büyüdüğünü vurgulayan Küçük, “Karabük için tarihi bir gün. Bugün üniversitemiz ile devlet hastanemiz birleşerek Karabük’te büyük bir iş başarılmış oldu. Böylelikle hem iki masraftan kurtulunmuş olduk, hem de Karabük halkı daha iyi bir sağlık hizmeti alacak” diye konuştu.

Rektör Uysal ise Tıp Fakültesi bünyesinde 16 profesör, 1 doçent ve 9 yardımcı doçentin görev yapacağını ve fakültenin kurucu dekanının ise Prof. Dr. Nihat Ekinci olduğunu ifade etti.

İmzaların hayırlı olmasını dileyen Uysal, “Artık Karabük’ten vatandaşlarımız Ankara’ya gitmeyecek. Araştırma ve Uygulama hastanemiz ile Karabük’lülerin hastalıklarına derman olacağız. Başka yerlerde eğitim gören 46 öğrencimizi de 2013 yılı içerisinde Karabük’e gelecek. Ayrıca Tıp fakültemizde uzmanlık eğitimi de verilecek. Yeşil Mahalledeki hizmet binasını faal hale getireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Küçük ve Rektör Uysal protokolü imzaladı.

Hastanenin adının Sağlık Bakanlığı Karabük Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak değiştirildiği bildirildi.

Muhabir: Faik Erez-Ahmet Özler

Yayıncı: Sinan Özmüş - Karabük

Bir yanıt yazın