Perşembe , 28 Mart 2024

Hesabı boşaltılan doktor ve hemşireler şokta!

doktorlarhaberdoktorpara

Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde doktor, hemşire ve memurlardan 30 personelin hesapları boşaltıldı. Bankamatik başında şoke olan çalışanların G. Kore bağlantılı çete tarafından soyulduğu ortaya çıktı

Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde görevli doktor, hemşire ve memurlar 15 Ocak’ta maaşlarını çekmek için bankamatiğe gittiğinde büyük şok yaşadılar.

Sabah’tan Murat Altan’ın haberine göre Hastane çalışanı bir doktorun hesabındaki paranın bir bölümünün olmadığını fark etmesi üzerine durum hastane personeli arasında yayıldı. Birçok doktor, hemşire ve hastane çalışanı maaşlarının yerinde olup olmadığını öğrenebilmek içinbankamatiklere hücum etti.

Doktor ve hemşirelerin de aralarında bulunduğu 30 kişi maaşlarının büyük bölümünün hesaplarından çekildiğini öğrendi. Şoke olan hastane çalışanları soluğu savcılıkta aldı. Suç duyurusunda bulunan hastane çalışanlarına banka hesaplarındaki maaşların Türkiye’nin birçok ilinin yanı sıra, Kore’den dahi çekildiği ifade edildi. ,

Olaya anlam veremeyen hastane yönetimi ise personelin banka hesaplarının birileri tarafından ele geçirilmiş olabileceğini, ya da içeriden birilerinin hesapları dışarı sızdırdığını belirtti.

Konuyla ilgili araştırma başlatan emniyet yetkilileri, hesaplardaki paraların Kore’den dahi çekildiğini ve uluslararası bir şebekeden şüphelendiklerini belirtti. Polis, hesaplarından para çekilen doktor ve hemşirelerin ifadelerini aldı.

GÜNEY KORE’DEN BİLE ÇEKMİŞLER

Doktor L.Ş.’nin hesabında bulunan yaklaşık 4 bin liranın çekildiği öğrenilirken, maaşından bin lira çekilen hemşire Berrin Daldal ise, “Öğle arası maaşımı çekmek için hastanenin karşısındaki bankamatiğe gittim. Bekleşenler maaşlarının bir kısmının kendilerinden habersiz çekildiğini konuşuyorlardı.

Ben de hesabıma bakmak istedim. Fakat makine kartı geri verdi. ‘İnşallah benim de paramı çekmemişlerdir’ diyerek banka şubesine koştum. Ancak görevliler hesabımdan yaklaşık bin liranın çekildiğini söyleyince adeta şoke oldum. Sabah saat 06.00’da İstanbul’da bulanan bir bankamatikten paramın çekildiğini söylediler” dedi.

Hastanede görevli Dr. Leyla Şener, maaşından 3 bin lira çekildiğini belirterek, “Maaşımın çekildiği yer çok ilginç. Bana Güney Kore’den çekildiği söylendi. 5’er dakika arayla önce bin 700, sonra bin 300 lira çekilmiş. Daha sonra tekrar bin 300 lira çekilmek istenmiş fakat banka haber verdi. Banka bu mağduriyeti gidermeli” diye konuştu.

‘4 BİN LİRAMI ÇEKTİLER’

Dr. Güçlü Tanyel, “Benim de bankanın aramasıyla haberim oldu. Hesabımdan 4 bin lira çekilmiş. Görevliler kopyalama suretiyle paramın İstanbul- Halkalı’dan çekildiğini söylediler. Bu tamamen bankanın güvenlik sorunudur” dedi. Dr. Mehmet Akif Uzun ise, “Benim de aynı yolla yaklaşık 4 bin lira hesabımdan çekilmiş. Bu gerçekten çok büyük bir sorumsuzluk. Böyle güvenlik hatası olmaz. Birçok insanın emeğiyle çalışıp kazandığı para bir anda buhar oldu” dedi.

Bir yorum

  1. benim başıma gelse napardım yaa?
    yazık adamlara

Bir yanıt yazın