Çarşamba , 24 Nisan 2024

Diş hekimleri sevksiz tedavi yapmak istiyor

dis_hekimi

Özel Estetik Diş Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alper, ‘sağlıkta dönüşüm’ projesi ile vatandaşların dilediği hastanede sağlık hizmeti alabildiğini hatırlatarak, “Sadece ağız ve diş sağlığı tedavisi bu projenin dışında tutulmuştur. İnsanlar, sevk zorunluluğu olmadan istediği hastanede ağız ve diş sağlığı tedavisini gerçekleştirebilmeli.” dedi.

Türkiye’de 2002-2003 yıllarından sonra ‘sağlıkta dönüşüm’ projesi başlatıldığını hatırlatan Alper, “Ancak ağız ve diş sağlığı tedavisi bu dönüşüm projesinin dışında kaldı. Sağlıkta her şey karşılanıyor, karşılanmayan tek şey dişÂ tedavisi.” dedi. 2013 yılında sağlığa ayrılan 66 milyar liralık paydan 1 milyar lirasının dişÂ tedavisine verilmesi durumunda bu sorunun ortadan kalkacağını aktaran Alper, “Devlete ek bir bütçede getirmeden bu işi yapabiliriz. Yani hasta nasıl özel hastaneyegidip bütün tedavisini yaptırabiliyorsa, ağız ve diş merkezlerinde de çok rahat yaptırabilmeli. Ağız ve diş sağlığı tedavisi önemli bir konu. Birçok hastalık dişlerden başlıyor.” diye konuştu.

Ağız ve diş sağlığına yapılan yatırımın diğer hastalıkları da azaltacağını vurgulayan Bülent Alper, “Engellilere yapılan sevk işlemlerinin normal vatandaşlar içinde olmasının sağlık harcamalarını artırmaz. 2 ay önce yayınlanan karardan önce çocukların ortodonti tedavileri sevk ediliyordu, fakat şimdi üç hekimin onayı gerekiyor. Bundan dolayı 2 aydır vatandaş çocuğuna sevk alamıyor. Peki bu çocuklar eğri dişleriyle mi yaşasınlar. Devlette ortodonti hekimi fazla yok,üniversite hastaneleri de 4-5 yıl sonraya randevu veriyorlar. Bu yanlışın en kısa zamanda vatandaşın lehine düzeltilmesi gerekir. Bizler diş hekimi olarak devlete uygun rakamlarla hizmet vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı. 

Bir yanıt yazın