Cuma , 29 Mart 2024

Yılın ilk karı Edirne ve Ankara’ya düştü!

Kış kapıdan girdi, Edirne’ye ve Ankara’ya kar yağdı

EDİRNE’de, gece saatlerinde başlayan kar yağışı, binaların çatıları ile otomobillerin üzerini beyaza bürüdü.

Hava sıcaklığının 3 derece olduğu Edirne’de, akşam saatlerinde etkili olan yağmur, gece ilerleyen saatlerde yerini kara bıraktı.Kar yağışı nedeniyle binaların çatıları ile otomobillerin üzeri beyaza büründü. Kar yağışı, ulaşımda ise sıkıntı yaratmadı. Geçtiğimiz yıl Edirne’ye ilk kar 17 Ekimde düşerken, bu yılın ilk karı ise 4 Aralık’ta yağdı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının en düşük 3, en yüksek ise 8 derece olmasının beklendiği kentte, yağmur yağışının etkili olacağını bildirdi.

Ankara lapa lapa

Ankara’ ya yılın ilk karı yağdı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Edirne’de ise gece saatlerinde başlayan kar yağışı, çatıları beyaza bürüdü. Tüm Türkiye’de hava sıcaklıkları daha da azalacak.

Hava sıcaklığının 3 dereceye düştüğü Edirne’de, akşam saatlerinde etkili olan yağmur gece yerini kar yağışına bıraktı. Binaların çatıları ve araçların üzerini kar örttü. Kar yağışı ulaşımda herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı.

Meteoroloji yetkilileri, kentte hava sıcaklığının 3 ile 8 derece arasında ve yağışların etkili olacağını söyledi.

ANKARA’YA YILIN İLK KARI YAĞDI

Ankara’ ya yılın ilk karı yağdı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde etkili oldu.

İSTANBUL’DA AĞAÇLAR YERİNDEN SÖKÜLDÜ

İstanbul’da yer yer şiddetini artıran yağmur ve rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatıları uçarken, bir hastane bahçesindeki ağaç devrildi.

İstanbul’da gece saatlerinde etkisini artıran ve saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan rüzgar, bazı ilçelerde çatıları uçururdu. Rüzgar ağaçları yerinden söktü.

Küçükçekmece, Halkalı İstasyon Mahallesi İnci Sokak’ta bulunan 4 katlı bir binanın çatısı, şiddetli esen rüzgar etkisiyle yerinden sökülerek park halindeki otomobillerin üzerine düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekibi, binanın çatısı altında kalan araçları çıkarabilmek için yaklaşık bir saat uğraştı. Motorlu elektrikli testere ile kesilen çatı yol kenarına taşınırken, 3 araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Bir özel şirkete ait olan otomobilin şoförü Tufan Köse, “Büyük gürültü ile yerimden fırladım. Camdan çatının aracımın üzerine düştüğünü gördüm. Hemen sokağa indim. Ölen ya da yaralananın olmaması bir mucize, Allah korudu” dedi.

Bu arada, Fatih Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesindeki bir çam ağacı şiddetli rüzgar nedeniyle bahçeye devrildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kaldırma çalışmaları sırasında ağacın zarar göreceğini belirtmesi üzerine hastane yetkililerinin isteği üzerine devrilen ağaca müdahale edilmedi.

Yetkililer, belediye ekiplerine başvurarak devrilen ağacın başka bir yere dikileceğini bildirdi.

DEV DALGALAR

Kuzey Ege’deki lodos fırtınası, Balıkesir’in Edremit ve Burhaniye İlçelerinde etkili oluyor.

Akşam saatlerinde şiddetli sağanak yağış ile başlayan lodos fırtınası sahil bölgelerinde tonlarca atığın birikmesine neden oldu. Lodos fırtınası bölgede en çok Edremit’in tatil beldeleri Akçay, Zeytinli ile Burhaniye’nin Ören ve İstele mahallesinde etkili oluyor.

Şiddetli yağış ve yıldırımlarla birleşen dev dalgalar sahil bölgelerinde karaya vuruyor. Sahil kesimleri ve kumsallar dalgaların getirdiği tonlarca yosun ve tahta parçasıyla doldu.

İDO SEFERLERİ İPTAL

MARMARA Denizi’nde etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle bazı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal edildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), Marmara Denizi’nde etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle bazı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal etti. İDO’dan alınan bilgiye göre, saat 07.30’daki Bandırma – Yenikapı – Bostanci Deniz Otobüsü, saat 07.30’daki Yalova – Yenikapı Deniz Otobüsü ve saat 08.00’daki Armutlu – Armutlu T.K. – Yenikapi – Bostanci Deniz Otobüsü seferleri iptal edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre rüzgar kuzey ve kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/s-kuvvetli fırtına) esecek.

İstanbul’da hava durumunun çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken, Fırtına akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Öte yandan İstanbul’da etkili olan yağış yüzünden araçlar yollarda ilerlemekte zorluk çekti.

vatan

Bir yanıt yazın