Cuma , 29 Mart 2024

TV’de görüp içtiği karışım, böbrek nakline götürdü

11078343656

İyileşme umuduyla kullandığı bitki karışımı ilaçlar nedeniyle böbrekleri iflas eden ve haftada 5 gün diyalize bağlanan 43 yaşındaki Mikail Bayter, ağabeyinin verdiği böbrekle yaşama yeniden tutundu

İstanbul’da 12 yıl boyunca böbrek üstü zarlarının iyi çalışmamasından dolayı sağlık sorunları yaşayan market sahibi Mikail Bayter (43), televizyonda sürekli tanıtımları yapılan bitki karışımı ilaçlardan sipariş edip, 40 gün boyunca bu karışımları tüketti. Kısa sürede böbrekleri iflas eden ve haftada 5 gün diyalize girmeye başlayan 4 çocuk babası Bayter’in imdadına, kendisinden 10 yaş büyük ağabeyi İsmail Bayter yetişti. “Çaresizlik, cehalet her şeyi yaptırıyor” diyen Bayter, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Televizyonda gördüğüm karışımı almak için merkezlerine gittim. Saatlerce sıra bekleyerek bin 700 lira fiyat verilen karışımı, bin 250 liraya aldım. 20 gün boyunca bu karışımı kullandım. Günde 3-4 bardak bu bitki karışımlarından içiyordum ama bir yandan da ağrılarım günden güne artıyordu. Sürekli midem bulanıyordu. Kısa zamanda 77 kilodan, 64 kiloya düştüm. Tekrar tahlil yaptırdığımda değerlerimin yükseldiğini gördüm. Karışımları aldığım merkeze giderek sonuçları paylaştım. Bana tekrar bir karışım verdiler ve bol su içmemi önerdiler. Onlara inanarak 20 gün daha kullandım. Ancak değişen hiçbir şey olmadı.”
‘ASLA KEYFİ İLAÇ KULLANMAYIN’ 
Sonrasında böbreklerinin iflas ettiğini, 7 ay boyunca haftada 5 gün diyalize bağlı bir yaşam sürdüğünü kaydeden Bayter, “Bu süreçte ömrümün yarısını diyalize bıraktım diyebilirim. Eşim nakil için verici olmak istedi ancak uygun bulunmadı. Bu sırada ağabeyim verici olmak istemiş ve testler yaptırmış. Uyumlu olduğu ortaya çıktı ve nakil yapıldı. Benim yaptığım bu hatayı kimse yapmasın. Çünkü herkes benim kadar şanslı olamayabilir” dedi. Operasyonun gerçekleştirildiği özel hastanenin Organ Nakli ve Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat, “Bu bitki karışımları böbreklerin fonksiyonlarını kaybetmesini hızlandırmış. Doktor tavsiyesi dışında keyfi olarak ilaç, bitki kürleri gibi şeyler asla kullanılmamalıdır” diye konuştu.

8 KİŞİLİK EKİP AMELiYAT ETTİ
Operasyonu Prof. Dr. Yalçın Polat (ortada) ve ekibi gerçekleştirdi. Ameliyatın başarılı geçtiğini söyleyen Prof. Polat, hastaların bitkisel karışımlardan medet ummaması gerektiğini belirtti.

http://www.sabah.com.tr

Bir yanıt yazın