Perşembe , 25 Nisan 2024

Sağlık Bakanlığı tarafından ara atama döneminde Muş’a 24 doktor atandı.

doktorlarbakanlik.fw

Sağlık Bakanlığı tarafından ara atama döneminde Muş’a 24 doktor atandı. Ara dönemde ülke genelinde en fazla atamanın Muş’a gerçekleştirildiği bildirildi.

Yapılan atamalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Sağlık Müdürü Dr. Fatih Ebiloğlu, Bakanlık tarafından yapılan atamalarda Muş Devlet Hastanesi’ne 1 kalp damar cerrahisi, 2 radyoloji uzmanı, 2 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 2 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 1 gastroenteroloji, 2 dahiliye uzmanı ve 1 pratisyen hekim atandığını söyledi.

Malazgirt Devlet Hastanesi’ne yapılan atamaların da oldukça sevindirici olduğunu ifade eden Fatih Ebiloğlu, “Bu ilçemizde ilk defa fizik tedavi uzmanı atandı. Bunun yanı sıra 2 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 kulak burun boğaz uzmanı ve 2 pratisyen hekim atandı. Bulanık ilçemize ise 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 dahiliye uzmanı, 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile 2 pratisyen hekim atandı. Ayrıca toplum sağlığı merkezlerimize de 3 hekim ataması yapıldı” dedi.

Ülke genelinde yapılan atamalarda en fazla atamanın Muş’a gerçekleştirildiğini dile getiren Ebiloğlu; “Bizim en fazla kadın hastalıkları ve doğum uzmanı branşında sıkıntı vardı. Bunu sayın milletvekillerimize ve Bakanlığa bildirdik. Milletvekillerimizin girişimleri sayesinde en fazla doktor ataması ilimize yapıldı. Bu atamalarla uzun süre doktor sıkıntı yaşamayacağız” diye konuştu. - Muş

Bir yanıt yazın