Çarşamba , 24 Nisan 2024

Sağanak yağışlar devam edecek mi?

Karayel havayı 4-5 derece soğutacak. İç kesimlerde ise kuvvetli lodos havayı yumuşattığından yağışlar yağmur şeklinde düşecek.

İstanbul yeni haftaya sert karayelle soğuk başlıyor. Sıcaklık 9 derece ama hissedilen 6 derece olacak. Sağanak yağış ise akşam hafifleyecek. Ankara’da kuvvetli lodos var. O yüzden yağışın şekli yağmur, sıcaklık 10 derece. İzmir’de rüzgar hafifleyecek ama yağmur sürecek. Sağanaklar Bursa’da gündüz, Adana’da ise akşam kuvvetli.

İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYIN

Marmara’da lodos yeni haftada yerini sert ve soğuk karayele bırakıyor. Sıcaklık Edirne’de 5, Çanakkale’de 7 dereceye inecek. Hava kapalı olacak. Devam eden sağanaklar salı gündüz ara verecek, akşamında Trakya’da yeniden başlayacak.

İç Anadolu’ya yeni bir yağışlı hava dalgası daha geliyor ancak kuvvetli lodos havayı yumuşattığından yağışlar genelde yağmur şeklinde düşecek. Eskişehir ve Niğde 8 derece
Haberin devamı ↓reklam

Ege’de kuvvetli sağanak yağış var. Özellikle Muğla, Aydın ve Denizli’de daha şiddetli yağacak. Dalaman, Köyceğiz ve Fethiye arasında metrekareye 70 kilogram yağış düşebileceğinden sel ve su baskını tehlikesi artıyor.

Akdeniz’in batısında da aşırı yağış yaşamı aksatabilir. Özellikle Antalyalılar dikkatli olmalı. Sabah Kaş, Kemer, Korkuteli arasına, ardından Manavgat-Alanya arasına yer yer 90-100 kilograma varan yağış düşebilir. Güneydoğu’da da sağanaklar yeniden başlıyor.

Doğu Anadolu’da önemli bir yağış yok, hava açık olduğundan kuvvetli don ve buzlanma etkili. Erzurum gece -14 derece iken gündüz de 2 dereceyi geçemeyecek.

Karadeniz’in batısında başlayacak yağış salı günü orta ve doğu kesimlerine ulaşacak. Lodos var. Bolu 10, Samsun 17 derece.

ANTALYA’DA OKULLAR BİR GÜN TATİL

Öte yandan Antalya Valiliği, yoğun yağış ve fırtına beklentisi nedeniyle Elmalı ve Korkuteli ilçeleri haricindeki tüm ilçe ve köylerde ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil (10 Aralık Pazartesi günü) edilmesini kararlaştırdı.

Antalya Valililiği’nden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojiden yapılan yoğun yağış ve fırtına uyarısı nedeniyle 10 Aralık Pazartesi günü, Korkuteli ve Elmalı ilçeleri haricinde, kent merkezi, 17 ilçe ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği açıklandı. Okullar sadece yüksek rakımlı Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde eğitim öğretime açık olacak.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/801823-saganak-yagislar-devam-edecek-mi

Bir yanıt yazın