Perşembe , 28 Mart 2024

Fatih üniversitesinin bazı bölümleri Turgut özal üniversitesine transfer ediliyor

Fatih Üniversitesi’nin Ankara’da açtığı Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Hemşirelik Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Ankara Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu ve Ankara Meslek Yüksekokulu, Turgut Özal Üniversitesi’ne transfer ediliyor.

BAKANLAR Kurulu’nun, TBMM’ye gönderdiği bir tasarıyla, Fatih Üniversitesi’nin 1 fakültesi, 1 enstitüsü ve 5 yüksekokulu Turgut Özal Üniversitesi’ne “transfer” ediliyor. Transferin gerekçelerinde, Fatih Üniversitesi’nin İstanbul’da kurulmasına karşın, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Hemşirelik Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Ankara Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu ve Ankara Meslek Yüksekokulu’nun Ankara’da açıldığı yer aldı.
Tasarıyla, Ankara’daki bu yüksekokulların tamamı doğrudan Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlanırken, Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Enstitüsünün ise hukuki statüleri Fatih Üniversitesi’nde kalmak kaydıyla öğrenci, öğretim üyesi ve malvarlıkları Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsüne devrediliyor. Tasarıya göre halen bu okullarda öğrenim gören öğrenciler ile 2012-2013 eğitim-öğretim yılında kayıt yaptıran öğrencilerin mezuniyet belgeleri ile diplomaları istekleri halinde yine Fatih Üniversitesi tarafından verilebilecek. Turgut Özal Üniversitesi’nin halen İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Tıp Fakülteleri ile Fen, Sosyal ve Sağlık Bilimleri enstitüleri bulunuyor.

Hürriyet

Bir yanıt yazın