Perşembe , 28 Mart 2024

Doktor ve hemşireye Adana’da saldırı !

hastane-dayak

Adana’da mide rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye giden bir kişi,doktorun kendisini randevu saatinde almadığı iddiasıyla oğluyla bir olup doktor ve hemşireyi darp etti.

Darp sonucu doktorun omzu çıkarken,hemşirenin kafasında ve sırtında morluklar oluştu. Güvenlik kamerasının saniye saniye görüntülediği olaydan sonra saldırgan baba-oğul gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay, Özel Adana Hastanesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, M.T (51) midesinden rahatsız olduğu için oğlu M.T (19) ile birlikte Özel Adana Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’ne başvurdu. Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Burhan Özdil tarafından muayene edilen M.T’ye, endeskopi yapılması için ertesi gün hastaneye aç olarak gelmesi gerektiği söylendi. M.T, ertesi gün hastaneye yine oğluyla birlikte geldi. Ancak doktorun dediği gibi aç değil tok geldi. Bu nedenle doktor, endoskopinin aç iken yapılabileceğini hatırlatarak öğleden sonra saat 15.00 gibi gelmesi gerektiğini söyledi. Hasta M.T, öğleden sonra oğluyla birlikte saat 14.30’da yeniden geldi. Bu sırada doktor, acilde bir hastayla ilgilendiği için bir süre beklemesi gerektiği söylendi. Taşkın, saat 15.10 sularında içeri aldıktan sonra geç alındığı gerekçesiyle doktorla tartışınca doktor, hastayı odasından dışarı çıkarmak istedi. Bu nedenle aralarında arbede çıktı, yaşanan arbedede M.T, doktoru darp etti. Bu sırada seslerini M.T’nin oğlu M de duyarak içeri girip kavgaya dahil oldu. Hastane personelinin araya girmesiyle kavga yatıştırıldı. Ancak bir süre sonra baba-oğul tekrar içeri girerek bu kez doktora ve hemşireyi makasla tehdit etti. İkinci olay da personelin araya girmesiyle önlendi. Ancak doktorun arbede sırasında sol omuzu yerden çıkarken, olay anında bayılan hemşirenin de kafasında ve sırtında morluklar oluştu. Olaydan sonra hastaneye gelen polis baba-oğulu gözaltına aldı.

“ŞİDDET EĞİLİMLİ HASTA ÇOK FAZLA, HEMEN SALDIRIYORLAR”

Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Burhan Özdil, hastanın sabahleyin yemek yediğini söylediğini, ancak endeskopi yapılması için yemeğin üzerinden en az 8 saat geçmesi gerektiğini belirterek, “Bu nedenle öğlen değil de öğleden sonra yemek yememesi halinde halledebileceğimizi söyledik. Hastanın tetkiklerini istedim ve endoskopi ünitesine gönderdim. Bizim öğleden önce 11.00, öğleden sonra 15.00 gibi endeskopi işlemlerimiz başlar, bu hastalara da daha önceden bilgileri olsun diye bildirilir. Çünkü 5-10 dakikalık beklemek bile hastaları üzebiliyor. Çünkü hastalar sıkıntılı bir halde oluyorlar. Dolaysıyla hastaya bilgi verildi, saat 14.30’da damar yolu açıldı, normalde ben saat 14.30 ile 15.00 arasında hastaları bitirdikten sonra yukarı çıkarım. İşlemleri bitirdim, yaklaşık 14.45’te acilde bir hasta vardı, acile gittim o hastayı gördüm, yukarı 15.00 gibi çıktım. Hasta ben içeri girerken ‘böyle olmaz ki’ diye serzenişte bulundu ama, ben dikkate almadım. İçeri girdim, işlemlere başladım. Hastaları endeskopiye aldık, daha sonra bu hastayı aldık içeri, ‘siz ne biçim doktor, ne biçim hastanesiniz, siz kimsiniz siz nereden buluyorsunuz bu cesareti’ dedi, bende beyefendi sakin olun sorun nedir, dedim, ‘siz beni bekletiyorsunuz’ dedi. Ben tekrar ‘beyefendi size aynı gün randevu verildi, aynı gün işleminiz yapılıyor’ dedim. Bunun üzerine olaylar gelişti, saldırmaya başladılar. Önce, babası hakaretlerde bulundu, daha sonra hasta endeskopi yaptırmak istmediğini söyledi. ‘Tamam yaptırmak istemiyorsanız sizi buyurun dışarı alalım’ dedim. Tekrar hakaret etmeye başladı. ‘Sen kimsin bana nasıl böyle konuşuyorsun benim oğlum yaşımdasın’ dedi. Ben de laflarınıza dikkat edin dışarı çıkın dedim” diye konuştu.

Dışarı çıktıktan sonra, oğluyla birlikte içeri girip saldırmaya başladıklarını anlatan Özdil şunları kaydetti:

“Bana saldırıp üzerime atladılar. Sonra ben yere düştüm vurup tekmelemeye başladılar. Sonra personel gelip bizi ayırdı. O arada ben de hemşiremde yerdeydik. Kalktığımda omzumda ciddi bir ağrı olduğunu hissettim, şuan omzumda çıkık var. Kolumu da hareket ettiremiyorum ne olduğunu da bilmiyorum. Bir süre sonra olaylar duruldu derken tekrar içeri girip bu kez elinde delici kesici aletle geldiğini gördüm. Yine personel araya girip kapıyı kapattı öyle üzerimize gelemediler. Hasta mağdur olmasın aynı gün işlemeni yapalım derken bu tür saldırırlar her zaman olabiliyor. Nasıl olacak ne yapılacak bilmiyorum yetkililerin etkili bir çözüm bulması gerekiyor. Herkes risk alt herkes korku içinde hastaya bakıyor. Şiddet eğilimli hasta çok fazla en ufak sorunda hakaret ve saldırı yapıyorlar. Şikayetçiyim.”

“BURHAN BEY’E TEKME TOKAT GİRDİLER”

Hemşire Melek Göktepe ise hastanın saat 14.30’da işlem yerine geldiğini anlatarak, “Sabah biz hastaya randevu vermiştik. Hasta gelir gelmez sen konuşma sen sus diye bana bayağı hakaret etti. Ama ben seslenmedim. Hakaret ettiği için hastayı çıkartırken bu kez hastanın oğlu geldi, onun gelmesiyle hastanın beni yitip düşürmesi bir oldu. Sonra içeri girip Burhan Bey’e tekme tokat girdi. Hasta yakını yumruklarken, hasta geldi o da yumruklamaya başladı. Tekme tokat girdiklerini hatırlıyorum sonra ben bayılmışım, yerde yatıyorum, Burhan Bey’de yanımda yatıyor hasta yakını elinde makasla bize saldırmak isterken personel engel oldu. Benim kafamda ve sırtımda morluklar var” dedi.

Gözaltına alınan baba M.T ise doktorun kendisini muayeneye geç aldığını, bu nedenle şikayetçi olunca da odasından kovduğunu buna sinirlendiği için kavga çıktığını söyledi. Oğul M.T ise babasını beklerken içerinden kavga sesi geldiğini babasını yerde görünce sinirlenerek kavgaya karıştığını, babasının hasta hasta saatlerce beklediğini doktordan ve hastaneden şikayetçi olduklarını kaydetti.

Fotoğraflar için tıklayın – Foto galeri

 İHA - Mynet

Bir yanıt yazın