Cumartesi , 20 Nisan 2024

“DOKTOR AMCA KÖYÜMÜZDEN GİTME”

Muş merkeze bağlı Üçevler köyünde görev yapan ve kent merkezine tayin isteyen aile hekimi, çocukların yazdığı ‘doktor amca köyümüzden gitme’ mektubuyla kararından vazgeçti.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan 60 haneli, 450 nüfuslu Üçevler köyündeki Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli tek doktor olan Güneş Çakır, mecburi hizmet süresinin dolmasının ardından Muş merkeze tayin istedi.

 “DOKTOR AMCA KÖYÜMÜZDEN GİTME”

Köylerindeki tek doktorun ayrılacağını öğrenen çocuklar da doktor Çakır’a bir mektup yazdı. Mektuplarında, köye gelen doktorların, 5 ay yolu kardan kapanan köyde kalmak istemediğini ve görev süreleri dolduktan sonra gittiğini, kendilerinin de yeni biri gelinceye kadar doktorsuz kaldığını anlatan çocuklar, duygu yüklü mektubun sonuna ‘doktor amca köyümüzden gitme’ yazarak Çakır’a verdi.
Mektubu okuduğunda duygulanan Çakır ise gitme kararından vazgeçerek tayinini durdurdu. Çocukların yazdığı mektubu okuduğunda duygulu anlar yaşadığını anlatan Dr. Çakır, köyde ulaşımın kış mevsiminde güçlükle sağlandığını, bundan dolayı da köydeki aile sağlığı merkezinde doktor bulunmasının önemli olduğunu söyledi.

 

TAYİN İSTEDİĞİ DUYULUNCA…
Çakır, tayin istediğinin köyde duyulmasının ardından çocukların yanına gelerek bir mektup verdiğini vurgulayarak, “Mektubu okuyunca duygulandım ve bunun üzerine gitmekten vazgeçtim” dedi.
Köylülerden Hamit Subaşı da yıllardır doktor sıkıntısı çektiklerini bildirerek, köyde ilk kez bir doktorun uzun süre görev yaptığını ifade etti.
“Köyümüzde doktor olmadığı için özellikle kış döneminde hastalarımızı kızaklarla hastaneye ulaştırmaya çalışıyorduk” diyen Subaşı, Çakır’ın göreve başlamasıyla bu sorundan kurtulduklarını kaydetti.
Çakır’ın görev süresinin bitmesinin ardından gitmek istemesinin kendileri gibi çocuklarını da üzdüğünü vurgulayan Subaşı, çocukların yazdığı mektubu okuduktan sonra köyde kalan Çakır’a teşekkür etti.

İŞTE O MEKTUP

 

“DOKTOR AMCANIN TAYİN İSTEDİĞİNİ DUYDUK”
Mektup yazan çocuklardan 11 yaşındaki Ayhan Özcan da Çakır’ın köyden ayrılacağını öğrendiklerinde arkadaşlarıyla bir araya gelerek mektup yazmaya karar verdiklerini anlattı.
Doktor Çakır’ın köyden gitmesiyle en büyük sıkıntıyı kendilerinin yaşadığını kaydeden Özcan, “Doktor amcanın tayin istediğini duyduk. Biz de ona mektup yazdık. Köyümüzden gitmesini istemediğimizi ve onu çok sevdiğimizi söyledik. Bizim yollarımız kış mevsiminde kapanıyor ve doktora ihtiyacımız var. Bu sorunları kendisi de biliyor. Mektuptan sonra tayin istemekten vazgeçtiği için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Çocuklardan Tuba Yetiş ise doktor amcalarını çok sevdiklerine ve köyden ayrılmaması için kendisine mektup yazdıklarına değinerek, Çakır’ın yazdıkları mektubu okuduktan sonra köyde kalmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

HÜRRİYET

Bir yanıt yazın