Perşembe , 28 Mart 2024

‘Çok konuşmak’ hangi hastalığın nedeni?

konusan-kadin-6189

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi HastanesiAğız Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Cem Üngör, Karadeniz kadınlarında çene eklemi hastalığının çok yaygın olduğunu belirterek, bunun çok konuşma ve stresten kaynaklandığını söyledi.

‘ÇOK KONUŞMAYIN DİYORUZ’ 
Çene rahatsızlıklarının modern toplumlarda gün geçtikçe artmakta olduğunu anlatan Üngör, şunları kaydetti: “Günlük yaşamda karşılaşılan sorunlar ve ruhsal gerginlik, diş sıkma ve gıcırdatma alışkanlıkları, diş kayıpları, protezler, çeneye gelen darbeler ve bazı hastalıklar çene eklemi rahatsızlığına yol açmaktadır.

ÖZELLİKLE KADIN VE ASKERLER
Şu anda 500 hastamızı takip aşamasındayız. Bunların yüzde 80’i kadın. Bu hastalık dünyada baktığımızda özellikle kadın ve askerde çok oluyor. Karadeniz kadını sıcakkanlı ve konuşkan. Her ortamda konuşabilen bir kadın tipi. Bu hastalığın bir nedeninin de çok konuşmaktan kaynaklandığını biliyoruz. Gerekli tedaviyi yapıp çok konuşmama konusunda uyarıda bulunuyoruz.

Dr. Cem Üngör, Karadeniz kadınlarında çene eklemi hastalığının çok yaygın olduğunu belirterek, “Bu hastalığa yol açan nedenlerden biri de çok konuşmak. Hastalarımızı çok konuşmamaları konusunda uyarıyoruz” dedi

Habertürk

Bir yanıt yazın