Cuma , 29 Mart 2024

Bağcılar’da doktora şiddete tepki

26bagcilar

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta yakınlarının bir doktoru darp etmesi protesto edildi. SES Bakırköy Şube ve İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) çağrısıyla hastane önünde yapılan açıklamada, sağlıkta şiddetin durdurulması istendi.

Hastanenin acil servis bölümünde çalışan bir asistan doktor geçtiğimiz pazar günü hasta yakınlarının saldırısına uğramıştı. Saldırı nedeniyle doktorun omzu çıkarken, sağlık emekçileri saldırıya tepki gösterdi. SES ve İTO’nun çağrısıyla saat 12.30’da hastane önünde toplanan sağlık emekçileri, buradan acil servis önünde şiddeti protesto eden sloganlarla yürüdü. Sağlık emekçileri hasta ve hasta yakınları da destek verdi.

Acil servis önünde açıklama yapan SES Bakırköy Şube Başkanı Hıdır Doğan, sağlık emekçilerinin işlemeyen sistemin parçasını ödemeye devam ettiğini dile getirdi.

Arkadaşlarının bir hastanın acil olmadığına karar verdiği için saldırıya uğradığını anlatan Doğan, tek tessellilerinin arkadaşlarının canını kaybetmemesi olduğunu belirtti.

Şiddet olaylarının asıl sorumlusunun hükümetin uyguladığı sağlık politikası olduğunu ifade eden Doğan, sağlık çalışanlarının yaşadıkları gerilim nedeniyle işlerini yapamaz duruma geldiklerini dikkat çekti.

Sağlıkta şiddetin durdurulması için bakanlığa sundukları taleplerin yerine getirilmediğini belirten Doğan, talepleri karşılanana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

(İstanbul/EVRENSEL)

Bir yanıt yazın