Cuma , 19 Nisan 2024

Ambulanslar kamera ile izlenmeye başlandı

ambulanslar-kamera-ile-izlenmeye-baslandi-uiw

Aydın’da sağlık personelinin güvenliğinin sağlanması ve hasta haklarının korunması amacıyla 112 Acil Servis ambulanslarına 3G ile sürekli izlenen güvenlik kameraları yerleştirildi.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Baştabipliğine bağlı Aydın Merkez 2 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’daki ambulanslarda 3 aylık demo çalışması tamamlanan güvenlik kamerası uygulaması, başarılı sonuçların elde edilmesinin ardından aktif hale getirildi. Ambulansların ön, arka, yan ve iç kısımda olmak üzere 4 ayrı noktaya yerleştirilen güvenlik kameraları, 3G üzerinden çalışıyor. Real time izlemeli olarak sürekli izlenen güvenlik kameraları 25 günlük kayıt yapabiliyor.

112 Acil Servis ambulanslarında 3 aylık denemesi yapılan 3G’li güvenlik kamerası uygulamasının olumlu sonuçlar verdiğini ifade eden Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, uygulamanın yapılmasında sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması ve hasta haklarının korunmasının amaçlandığını söyledi. Ambulasnlarda güvenlik kamerası siteminin emniyet, jandarma ve savcılıkla bilgi paylaşımları açısından büyük önem taşımakta olduğunu belirten Tırpancı, “Hatta hırsızlık olaylarında caydırıcı rol oynaması ve trafikte fırsatçılığın önüne geçilmesinde ve cezai işlemlerde yaptırım gücünün artırılmasında etkin olacağı aşikardır. Kameralarımızda yasal olmadığından ses kayıt özelliği bulunmamaktadır. Kameraları izleme yetkileri 112 Komuta Kontrol Merkezi, İl Sağlık Müdürü, Acil Sağlık Hizmetlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü uygulamayı koordine eden ASELSAN firmasında olup; yetkili kişi ve kurumlar şifre uygulaması ile kameraları izleyebilmektedirler. Uygulama ile daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunarak sağlıkta şiddetin önüne geçilmesini ümit etmekteyiz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın