Perşembe , 25 Nisan 2024

Genel Sekreterlerin yetkileri için yönetmelikte değişiklik!

Sağlık Bakanlığından:

SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞLI KURULUŞLARI HİZMET BİRİMLERİNİN GÖREVLERİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI  HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 7/3/2012 tarihli ve 28226 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Bağlı Kuruluşları Hizmet Birimlerinin Görevleri ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(1) Bağlı kuruluşların taşra yönetim birimleri, sağlık kuruluşlarının planlama ve yatırımlarına, kadro taleplerine, başkanlığı vali veya yardımcısı tarafından yürütülen kurul kararları ile önemli ve stratejik görüş ve teklif içeren konulara ilişkin olarak Bakanlık ve kurumlarının merkez teşkilatlarıyla yapacakları yazışmaları, il sağlık müdürü üzerinden valilik kanalıyla yaparlar. Yönetici atama teklifleri, disiplin amirliği ve soruşturmaya ilişkin yetkiler ve ilgili kanunların bizzat valinin kararını veya onayını mecbur kıldığı iş ve işlemler, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 8/6/2011tarihli ve 27958 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliği çerçevesinde yürütülür.”

“(3) Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreterleri birlik bünyesinde personel hareketlerini gerçekleştirir. Birden fazla birlik kurulan illerde birlikler arası nakil ve görevlendirmeler ilgili Genel Sekreterlerin görüşü alınmak suretiyle Koordinatör Genel Sekreter tarafından yapılır. Bu işlemler aylık olarak il sağlık müdürlüğü kanalıyla valiliğe bildirilir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

Bir yanıt yazın