Perşembe , 28 Mart 2024

Suriye’deki hedefler vuruldu!

Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada Suriye’ye karşılık verilerek belirlenen noktaların vurulduğu bildirildi

Akçakale’ye top mermisi düşmesiyle ilgili olarakBaşbakanlık‘tan yapılan açıklamada, ”Bu menfur saldırıya, sınır bölgesindeki Silahlı Kuvvelerimiz tarafından angajman kuralları doğrultusunda anında gereken karşılık verilmiş, radarla tespit edilenSuriye‘deki noktalara top atışı yapılarak hedefler vurulmuştur” ifadelerine yer verildi.
 DEHŞETİN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine Suriye tarafından atılan top mermisinin düşmesi ve 5 kişinin ölümüne yol açması sonrasında Başbakanlık‘tan yapılan basın açıklamasında, ”Türkiye, angajman kuralları ve uluslararası hukuk çerçevesinde, Suriye rejiminin ulusal güvenliğimize yönelik bu tür provokasyonlarını asla karşılıksız bırakmayacaktır” vurgusu yapıldı.

Dün saat 16.30 sularında Suriye rejim güçlerince açılan top ateşi sonucunda, Şanlıurfa’ya bağlı Akçakale ilçemizde 5 vatandaşın hayatını kaybettiği, 9 vatandaşın da yaralandığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 “Top sesleri Akçakale’den duyuldu” haberini izlemek için tıklayınız…

”Bu menfur saldırıya, sınır bölgesindeki Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından angajman kuralları doğrultusunda anında gereken karşılık verilmiş; radarla tespit edilen Suriye‘deki noktalara top atışı yapılarak hedefler vurulmuştur.”


“PROVOKASYON KARŞILIKSIZ KALMAYACAK” VURGUSU
Olayla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Dışişleri Bakanlığı tarafından gerekli diplomatik girişimlerin derhal başlatıldığına ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Birleşmiş Milletler Konseyi üyesi bazı ülkelerin dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yapıldığına vurgu yapılan Başbakanlık açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:

”Bu çerçevede NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile de bir telefon görüşmesi yapılmış; NATO Konseyi’nin acil olarak toplanması kararlaştırılmıştır. Türkiye, angajman kuralları ve uluslararası hukuk çerçevesinde, Suriye rejiminin ulusal güvenliğimize yönelik bu tür provokasyonlarını aslakarşılıksız bırakmayacaktır.

Olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve metanet; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

ŞİDDETLİ PATLAMALAR
Akçakale Hudut Taburu 5. Bölük’ten akşam saatlerinden itibaren angajman kuralları doğrultusundaSuriye‘deki askeri hedeflere top atışı yapılıyor. Top atışlarının sınırın Suriye tarafında şiddetli patlamalara neden olduğu gözleniyor. Öte yandan Suriye‘nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde ise zaman zaman aydınlatma fişeği atıldığı da dikkati çekiyor.

“ASKERİ HEDEFLER VURULDU”
Şam kaynakları, Türkiye’den açılan top ateşi sonucu bazı askeri hedeflerin vurulduğunu iddia etti.
Şam kaynakları, İdlip kentindeki bazı askeri hedeflerin Türkiye’den açılan top ateşi sonucu isabet aldığını ileri sürdü.

 

HaberTürk

Bir yanıt yazın