Cuma , 29 Mart 2024

Saatler geri alındı gece kabusu başladı

Antalya’da yaşayan Sibel Aslan için saatlerin 1 saat geri alınmasıyla ‘sancılı, korkulu’ günler yeniden başladı. Antalya’nın Kundu bölgesinde babası ve 16 yaşındaki kızıyla birlikte yaşayan 37 yaşındaki Sibel Aslan’da 2 yıl önce görme kaybı başladı.

Göz damarlarında yaşadığı hastalık nedeniyle, görme yetisini yüzde 80 oranında kaybeden ve gece körlüğü yaşayan Sibel Aslan’ın hastalığıyla birlikte dolmuş durağından evine uzanan kısacık yol onun için kabusa dönüştü.

Sibel Aslan, akşamları, işten eve dönüşünde, 200 metrelik mesafeyi karanlıkta yürümek zorunda olduğuna değinerek, karanlıkta yardım almadan bu yolu geçemediğinden yakındı. İşyerinde akşamı sancı içinde beklediğini anlatan Sibel Aslan, “Günlerin kısaldığı. saatlerin geri alındığı dönemde korkularının arttığını vurguladı. Emekli olabilmek için en az 2.5 yıl daha çalışması gerektiğini anlatan Sibel Aslan, ışığın kendisi için her şey demek olduğunu söyledi.

“Işık benim hayatım, her şeyim demek. Akşamlar benim için zindan” diyen Sibel Aslan, şöyle devam etti:

“Ben göz istemiyorum, para istemiyorum sadece iki elektrik direği istiyorum. Halimden gocunmuyorum. ‘Ben neden böyle oldum’ diye bir sıkıntım yok. Tamamen kör de olabilirdim. İşime gelip gidebiliyorum. Kendimce bir çevre de edindim. İşyerimde bana karşı anlayışlı davranıyorlar. Hava kararmadan işyerinden çıkmama izin veriyorlar. Ama zamanı kimse durduramaz, otobüsten indiğimde hava kararmış oluyor.”

Karanlık çökünce etrafındaki ayak sesleri veya en yakın ışık kaynağına göre rotayı belirlemeye çalıştığını belirten Sibel Aslan, 200 metrelik karanlık yolu evinin bulunduğu sokağın köşesindeki sokak aydınlatmasına göre rota belirleyerek geçtiğini söyledi.

O ışığı tam karşısına aldığını, ayrıca çantasından hiç ayırmadığı el lambasını açtığına değinenAslan, “Asfaltın kenarından yürüyorum. Asfaltın kenar yükseltisini takip etmeliyim. Asfaltın kenar yükseltisini kendime çizgi yapıyorum. Aksi halde yolumu kaybedebilirim” diye konuştu.

Karanlık yolu bitirip evine ulaştığı an hissettiklerini “Hayatım kurtuluyor” diye niteleyen Aslan, “Her gün bu stresi yaşıyorum. Onun için en sevdiğim mevsim yaz. Çünkü hava kararmadan evde oluyorum” dedi.

Sibel Aslan, hayatının en zor 200 metresini aşmak için TEDAŞ’tan iki elektrik direği istediğini,TEDAŞ’a dilekçe yazdığını, bölgede çalışma yapan ekiplerinin yanına giderek derdini anlattığını bildirdi. Aslan, “İlgilendiklerini söyleyemem. Bir de Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’e gideyim istedim. Randevu istedim. Sanırım, sorunum onlar için önemli olmadığından randevu bile vermediler” diye konuştu.

DHA

Habertürk

Bir yanıt yazın