Çarşamba , 24 Nisan 2024

Minibüs terörü tıbben kanıtlandı!

“Pes” dedirten olay!

MİNİBÜSLERİN yarattığı sorunların haddi hesabı yok bildiğiniz ve her daim şahit olduğunuz gibi… Daracık sokaklarda hız rekorları kırmak mı dersiniz, ağzına kadar dolu aracın kapılarını açık bırakmak mı, sinyal vermeden aniden şerit değiştirmek mi, yolcu kapma yarışına girip yollarda zikzaklar çizmek mi ne ararsanız var onlarda… Hele de şu olur olmaz yerleri durak haline getirmeleri yok mu, tuz biber ekiyor tüm bu hatalara… Olur olmaz yerler derken, laf gelişi söylemiyorum. Örneğin minibüsçüler bir hastane bahçesini bile güzergâhları haline getirebiliyor. Hiç çekinmeden…
İYİCE ABARTTILAR 
Evet… Şehrin orta yerinde bir hastanenin bahçesinde minibüsler cirit atıyor. Hem de her gün binlerce kişinin geldiği Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin… Aslında bu hastanenin önünde hep bir minibüs sorunu vardı. Minibüslerin acil önünde yığılması giriş çıkışlarda izdiham yaratıyor, ambulanslar geçecek yer bulamıyordu. Zaman zaman trafik ekipleri denetim yapsa da köklü bir çözüm bulunamadı ne yazık ki yıllar yılı… Ama şu günlerde iş iyice çığırından çıkmış durumda. Zira minibüsçüler işi iyiden iyiye abartıp hastane bahçesine dalmaya başladı.

ALTERNATİF GÜZERGÂH 
Bakım çalışmaları nedeniyle yan yol kullanılamıyor ya, minibüsçüler de kendilerine bir alternatif yol bulmuşlar. Hastane bahçesinden geçerek yollarına devam ediyorlar. Tabii kargaşa mı yaratırız, hastalara rahatsızlık mı veririz, gürültü mü yaparız diye düşünmeden… Resmen hastane bahçesini güzergâhları yapmışlar, yolcu alıp indiriyorlar, bekleme yapıyorlar. Acil girişi zaten onların hâkimiyetinde. Bir curcunadır, bir hengamedir almış başını gidiyor. Hastalar da hasta yakınları da çıldırmak üzere. Peki polis nerede!

 ESRA BOĞAZLIYAN -  GAZETE HABERTURK – HT İSTANBUL

Bir yanıt yazın