Perşembe , 25 Nisan 2024

Ersin Arslan davası 8 Ocak 2013 tarihine ertelendi

NİSAN ayında bir hasta yakını tarafından görev yaptığı hastanede öldürülen Dr. Ersin Arslan cinayetinin zanlısı M.G., ilk duruşmasına çıktı. Gaziantep 4. Ağır Ceza Mah-kemesi’nde görülen dava önce-sinde, çok sayıda doktor adliye önünde toplandı.. Duruşma delillerin toplanması için 8 Ocak 2013 tarihine ertelendi. Duruşma önce ve son-asında geniş güvenlik önlemi alındı.

 

Civar illerden de katılımın yoğun olduğu duruşmanın ilk gününde öldürülen Doktor Arslan’ın eşi Sibel Arslan, “Eşimi öldüren şahsın 18 yaşında olduğu iddia ediliyor. Bunun arkasına sığınılarak cezanın hafifletilmesine çalışılıyor. Ama ben bir hekim olarak 18 yaşın altında olduğunu düşünmüyorum. Hatta bu konuda ön araştırma yaptık. Yaş tahsisi isteyeceğiz. Kesinlikle 18 yaş altında olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

MAHKEME ERTELENDİ

Arslan ailesinin avukatları Metin Burak Kınacılar ve Metin Kınacılar, duruşmanın Ocak ayına ertelendiğini söyledi. Kınacılar, “Zanlı M.G savunmasında Dr. Arslan’ı öldürdüğünü tekrar etti. Dedesinin ameliyattan sonra öldüğünü ve ölümünden Dr. Ersin Arslan’ı sorumlu tuttuğu için öldürdüğünü söyledi. Karşı taraf M.G’nin 18 yaşından küçük olduğunu iddia etti. Duruşma delillerin toplanması için Ocak ayına ertelendi. Duruşmaya Arslan aileninin tamamı katıldı” dedi.

ADLİYE ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Gaziantep Adalet Sarayı önünde toplanan doktorlar, duruşma öncesinde ellerindeki pankartlarla sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddet olaylarına tepki gösterdi. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Genel Sekreteri Beyazıt Bilgin, “En kısa vadede hem Sağlık Bakanlığı hem deTBMM Araştırma Komisyonu’nda dile getirdiğimiz hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle caydırıcı yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Alınacak önlemlerde samimi olunmasını ve sonuç alınmasını istiyoruz. Bütün bunlar yapanların yanına kar kalmasın istiyoruz” diye konuştu.

ŞİDDET DURMADAN DURMAYACAĞIZ

Düzenlemelerin ”samimi ve sonuç alıcı” olmasını istediklerini ifade eden İlhan, ”Bu önemli duruşma nedeniyle bir kez daha haykırıyoruz; tüm taleplerimiz yerine gelmeden, şiddet durmadan durmayacağız, susmayacağız” diye konuştu.

GÜRSOY: BAŞKA ERSİNLER ÖLMESİN

Gaziantep Kilis Tabip Odası Başkanı Savaş Gürsoy da davanın sağlıkta şiddetin dönüm noktası olması gerektiğine dikkat çekti. ‘Başka Ersinlerin ölmemesi gerekir’ diyen Gürsoy, Meclis çatısı altında sağlıkta şiddetle ilgili kurulan komisyondan da bunu önleyecek yasa tasarısı beklediklerinin altını çizdi. Gürsoy, sağlıkta şiddete bağlı olarak hayatını kaybeden kişilerin özlük haklarının da korunması noktasında yasal düzenleme beklediklerini kaydetti

KATILIM FAZLAYDI

Basın açıklamasına CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Osman Öztürk, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu, Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Savaş Gürsoy ve çok sayıda sağlık çalışanı destek verdi. Basın açıklamasının ardından gruptakilerden bazıları, duruşmayı izlemek üzere davanın görüleceği salona gitti.

RIDVAN CEVHER

GAZİANTEP27

Bir yanıt yazın