Cuma , 19 Nisan 2024

Doktorların Mecburi Hizmet Kurasına Büyük Kolaylık

Doktorlar, Mecburi hizmet (Yasal ifadesiyle Devlet hizmeti yükümlülüğü), 5371 sayılı Kanun ile Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa eklenen hükümler uyarınca, 05.07.2005 tarihinden sonra mezun olan, uzmanlığını tamamlayan ya da yan dal uzmanlığını tamamlayan tabiplerin, Sağlık Bakanlığı tarafından atandıkları yere göre değişen 300 ila 600 gün süreyle görev yapması zorunluluğu olan Mecburi hizmetin atamalarına büyük kolaylık sağlayacak bir çözüm yolu buldu.

Doktorlarhaber.com/İstanbul

Doktorların katılımı ile oluşan büyük bir forum sitesinde mecburi hizmet kurasına katılmadan önce oluşturulan robot ile doktorlar tercihlerini belirtiyor, birbirleri ile iletişim kuruyor ve ölü tercih denilen hatalı bir tercih yapmaktan kurtuluyor.

Yaşanılan tercih hatalarından yola çıkarak doktorlar tarafından hazırlanan bu sisteme 47. Dönem devlet hizmet yükümlüsü Uzman ve Pratisyenlerin neredeyse tamamı katılıyor.

Tercih robotuna ulaşmak için tıklayın

Görünüşe göre Doktorlarun mecburi hizmet tercihlerinde yaşadıkları aksaklıklar ve yaptıkları hatalar bu yolla tamamen çözüleceğe benziyor. Doktorlarsa bu robottan oldukça memnun

Bir yanıt yazın