Cuma , 19 Nisan 2024

Ağrı kesici bantlar öldürüyor!

Kronik ağrıları olan hastalara verilen ağrı kesici bant Durogesic yüzünden 120 kişinin öldüğü açıklandı. Aynı şirketin ürettiği doğum kontrol flasterinde de ölüm tehlikesi vardı.

Kronik ağrıları olan hastalara verilen ağrı kesici bant ‘Durogesic’ ile bağlantılı olarak 120 kişinin öldüğü bildirildi. Haberler üzerine Alman denetleme dairesi harekete geçti.

Kronik ağrı flasteri ‘Durogesic’le bağlantısı bulunan ölüm olayları üzerine Avrupa ve Amerika’daki ilaç kontrol daireleri alarma geçti. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA, Durogesic ismiyle piyasada satılan ilaca karşı resmi soruşturma başlatıldığını açıkladı. Durogesic’in yanlış dozda alınması ve kullanılması sonucu şimdiye kadar 120 kişinin öldüğü bildirildi. Ölümlerin nedeninin henüz tam kanıtlanmadığı, ancak ilaç hakkında soruşturmanın derinleştirildiği vurgulandı.

ŞİRKETTEN UYARI

Alman ekonomi dergisi ‘Handelsblatt’ 15 yıldan beri piyasada satılan, ‘fentanly’ ve ‘opioid’ maddeleri içeren Durogesic ile bağlantılı olarak son zamanlarda bel ağrısı şikayetlerinin de arttığına dikkat çekti. Üretici firma, ölüm haberleri üzerine ilacın bilgilendirme reçetesini yeniden düzenleyerek kullanıcıları ilacın yüksek ve düşük dozda kullanılmasına karşı daha geniş uyardı.

İsviçre’de ilaç ölümleri davalarında uzman avukat Prof. Daniel Fischer, yine aynı şirketin piyasaya sürdüğü doğum kontrol flasteri ‘Evra’nın da ‘ölüme neden olma tehlikesinin kontrol hapına göre daha yüksek olduğu şüphesi’ne dikkat çekti. Zürihli avukat Prof. Fischer ‘Biz henüz işin başındayız. Araştırmalar doğru çıkarsa, bu, şirketin sorumluluğu anlamına gelecektir’ dedi.

 

Bir yanıt yazın