Perşembe , 28 Mart 2024

”7 saat doktor aradı” iddiası ile ilgili Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı

Sağlık Bakanlığı, İstanbul’da yemek borusuna yiyecek kaçtığı için götürüldüğü acil serviste 7 saat bekletildiği ileri sürülen bebekle ilgili iddiaları inceliyor.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan,  ”Bir bebeğin nefes borusuna yiyecek kaçtığı için götürüldüğüBezmi Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acilinde başka bir hastaneye sevk için 7 saat bekletildiği” iddiasıyla ilgili inceleme yaptıklarını bildirdi.

Saatler süren yaşam savaşı

Söz konusu hastanenin yetkilileriyle bebeğin daha sonra götürüldüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yetkililerinden bilgi aldığını belirten Şencan, şöyle konuştu:

”Bebek ilk götürüldüğü hastanede durumu iyi olduğu için eve yollanmış, durumu kötüleşirse tekrar getirilmesi istenmiş. Aile bir süre sonra bebeği tekrar bu hastaneye getirmiş. Hastane daha ileri tetkiklerin yapılması için bebeği bir başka hastaneye sevk etme kararı almış. Sonuçta bebek, götürüldüğü ikinci hastanede yapılan tetkikler sonucu kısa süre sonra eve gönderilmiş. Yani bebeğin yoğun bakım gerektiren bir durumu yokken, yoğun bakım işin içine nasıl girmiş onu inceliyoruz.”

Olayda, acil hastaya yeterli müdahale yapılmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getiren Şencan, ”Bu olayda bir acil vaka sorunundan çok iletişim kazası söz konusu. Bu sorunu sadece hasta yakınlarına yükleyemeyiz” dedi.

Bebeğin ilk götürüldüğü hastanenin süreci iyi yönetemediğini vurgulayan Şencan, ”Yoğun bakım gerektiren bir hasta olmamasına rağmen olay krize dönüştürülmüş. Burada acil sisteminin iyi işlemediği, hastalara gereken özenin gösterilmediği gibi bir görüntü ortaya çıkmış. Oysa hiçbir hekim acile gelen yoğun bakım gerektiren bir hastaya tedavi uygulamadan göndermez” diye konuştu.

Şencan, bebeğin diğer hastaneye nakliyle ilgili 112 kayıtlarının da incelendiğini kaydetti.

AA

Bir yanıt yazın