Cumartesi , 20 Nisan 2024

O doktor hayatını kaybetti

 

KKKA virüslü iğneyi eline batıran doktor tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Samsun’da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasına kullanılan iğneyi yanlışlıkla kendine batırarak komaya giren genç doktor tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Havza ilçesinin Arslançayır köyünde ikamet eden Arslan Y. (50), kene yapışmasından bir müddet sonra ishal, halsizlik, ateş şikayetleri ile Havza Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Muayene olan Arslan Y.’nin ishal şikayeti geçmeyince ailesi tarafından 13 gün önceSamsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

KKKA hastası olduğu bilinmeyen Arslan Y.’ye Acil Anabilim Dalı asistanlarından 27 yaşındakiDr. Mustafa Bilgiç, müdahale ettiği sırada hastaya kullanılan iğne yanlışlıkla kendisine battı. Arslan Y.’den alınan numuneler Ankara’ya gönderildi ve KKKA hastası olduğu teşhisi konuldu. Arslan Y., 9 gün önce kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Eline iğne batması sonucu KKKA hastalığı kendisine bulaşan Dr. Mustafa Bilgiç ise komaya girdi. OMÜ Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınan Mustafa Bilgiç kurtarılamalarak bu gece hayatını kaybetti.Eşi aynı hastanede doktor olan Mustafa Bilgiç’in genç yaşta ölümü ailesini ve meslektaşlarını gözyaşına boğdu. 3 yıllık doktor olan Mustafa Bilgiç’in 1 yıllık evli ve Çorumlu olduğu öğrenildi.

İHA

Bir yanıt yazın