Cuma , 29 Mart 2024

Dikkat: “Aralık TUS Sonucunda Yeniden kazananların 15 gün süresi var!”

2010 (TUS) Sonbahar Dönemi ile ilgili yerleştirme sonuçların mahkeme kararından sonra tekrar belirlenmesinde kafa karışıklıkları devam ederken Doktorlarhaber.com Yerleştirme sonuçları değişenlere iletilen yazıya ulaştı.

Doktorlarhaber.com – Ankara

Buna göre ÖSYM’nin açıktan ilan edilmeyen duyurusu şu şekilde;

12 Aralık 2010 tarihinde Merkezimizce uygulanan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Sonbahar Dönemi ile ilgili Temel Tıp Bilimleri Testi-1 (TTBT-1) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) soru kitapçıklarındaki bazı soruların hatalı olduğu öne sürülerek bu soruların iptali talebiyle Ankara 15. İdare Mahkemesinde açılan davada anılan Mahkemenin 21/09/2011 tarih 2010/2452 Es., 2011/1520 K. sayılı kararı ile dava konusu işlemin ve uyuşmazlığa konu olan soruların iptaline karar verilmiştir.

Danıştay nezdinde yapılan temyiz başvurusu neticesinde Danıştay 8. Dairesinin 2011/9234 Es., 2012/4081 K. sayılı kararı ile de İdare Mahkemesinin kararı onanmıştır.

Danıştay nezdinde Merkezimizce karar düzeltme yoluna başvurulmuş olduğundan buradan çıkacak bir bozma kararının hakkınızda bu bildirimiz sonrasında yapılacak yeni yerleştirmenin geri alınması neticesini doğurabilecek, bu ihtimalde yeni yerleştirme kazanılmış hak teşkil etmeyecektir.

Mevcut İdari yargı kararının uygulanmasının gerekliliği ve Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulunun kararları doğrultusunda yapılan bu yeni değerlendirme ve yerleştirme sonuçlarına göre üst tercihlerinizden biri olan yukarıda belirtilen uzmanlık programına yerleşmeye hak kazandınız. Yeni yerleştiğiniz programda uzmanlık eğitimi isteyip istemediğinizi 15 gün içerisinde Merkezimize bir dilekçeyle ulaştırmanız gerekmektedir.

Başvuruda bulunmamanız halinde hakkınızdan feragat etmiş sayılacaksınız. Belirtilen süreden sonra yaptığınız başvuru işleme alınmayacaktır.

4 Yorumlar

  1. saçmalıklar devam ediyor

  2. gizli duyuru yap
    15 gün sonra hakkın yanıyor de
    bu ne laaa
    dağdamı yaşıyorsun ösym?

  3. doktorlarhaber olmasa nasıl duyacağız ÖSYM?

Bir yanıt yazın