Perşembe , 28 Mart 2024

Ankara’dan Gelen Doktorlar Bitlis’te Ameliyat Yaptı

Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Ortopedi Uzmanı Prof.Dr.Murat Bozkurt, ekibiyle Bitlis Devlet Hastanesi’nde 5 ameliyat yaptı.

Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Ortopedi Uzmanı Prof. Dr. Murat Bozkurt, ekibiyleBitlis Devlet Hastanesi’nde 5 ameliyat yaptı.

Bozkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi ve Bitlis Devlet Hastanesi arasında işbirliği oluşturmak için kentte geldikleri ve hastanede ekibiyle ortopedi ameliyatları yaptıklarını söyledi.

Sadece ortopedi alanında değil, tüm branşlarda Bitlisli hastalara Ankara’dan hizmet getirmek istediklerini ifade eden Bozkurt, şöyle konuştu:

“Bunun öncü çalışmasını ortopedi olarak biz başlattık. Buradaki ortopedi uzmanımız daha önce hastanemizde eğitim almış. Onunla ileri ameliyat yapılacak olan vakaları hazırladık. Diz ve kalçasında kireçlenmesi olan hastalarımıza gün boyunca diz ve kalça protezleri yaptık. O hastalarımız İnşallah şifa bulacak. Ayrıca daha önceden problem yaşamış ve sıkıntıları geçmeyen hastalarımızı da muayene ettik. Ancak bunların ameliyatları burada yapılamaz. Ameliyatı burada yapılamayacak olan hastalarımızı Ankara’ya hastanemize davet ettik.”

-“Bitlis’teki hastane Avrupa’daki hastaneler kadar güzel”

Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nden gelecek olan öğretim üyeleri ve buradaki doktorların ortak çabasıyla hastaları Bitlis’te ameliyat edeceklerini bildiren Bozkurt, Bitlis’teki hastane imkanlarının bunun için yeterli olduğunu kaydetti.

Bozkurt, “Hastanede bazı imkanların yetersiz olacağını düşünüyordum. Avrupa’daki birçok hastanede ameliyata girmiş bir hekimim. Bitlis Devlet Hastanesi, Avrupa’daki hastaneler kadar güzel. Ayrıca enfeksiyon oranının da çok düşük olduğunu öğrendik. Odaları, poliklinikleri, servisleri, ameliyathanesi ve yoğun bakımıyla bu hastane Bitlis için güzel bir hizmet. Burada ameliyat yapmaktan mutluluk duydum.Bitlis’i doğuda görev yapmak isteyen doktor arkadaşlarıma önereceğim” dedi.

Ankara ile Bitlis arasında işbirliği oluşturmak istediklerini kaydeden Bozkurt, Ankara’dan değişik öğretim üyeleriyle Bitlis’i ziyaret etmek istediklerini ve hizmetin devamı içinde çaba göstereceklerini bildirdi.

Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Kafadar ise, Bozkurt’u ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Kafadar, “Hocamız yoğun programına rağmen bizleri kırmayarak Bitlis’e geldi. Ancak bundan sonra ki süreçte de hocamızın katkılarıyla, diğer branşlardaki hocalar da ilimize teşrif edecek. Onları da ağırlamaktan onur duyacağız. Bitlis halkı adına hocamıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Muhabir: Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin / Yahya Öylek

Yayıncı: Osman Kurt – BİTLİS

Bir yanıt yazın