Cuma , 29 Mart 2024

Tıp Fakültesi Hastanesi Havai Fişek Gösterileri Eşliğinde Açıldı

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, gece gerçekleştirilen görkemli bir törenle havai fişekler eşliğinde açıldı.

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, gece gerçekleştirilen görkemli bir törenle Havai fişekler eşliğinde açıldı.

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin cihazlarının tamamlanması ve gerekli personelin sağlanmasının ardından Adıyamanlıların uzun zamandır beklediği hastanenin açılışı gerçekleşti. Müftü Mehmet Ali Öztürkçü’nün okuduğu duaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Tıp fakültesi poliklinik hizmeti vermeye başladı. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Mehmet Erdoğan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet İnan, Ak Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda vatandaş açılışa katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyaman’ın tarihi bir günü yaşadığını ve 2003 yılından beri süren Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında Adıyaman’da önemli hizmetlerin verildiğini söyledi. Taş, poliklinik hizmetlerinin ardından servis, yoğun bakım ve ameliyathane hizmetlerinin de hizmete gireceğini, 3’üncü basamak sağlık hizmetlerinde önemli bir ilerleme kaydedileceğini vurguladı.

Rektör Talha Gönüllü, Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş bir eser ortaya çıkardıklarını aktararak, hastanede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Gönüllü, “Üç yıl içerisinde Adıyaman Üniversitesi’nin tıp fakültesi kuruldu. Son bir yıl içerisinde tıbbi cihazlar için 22 milyon TL para harcandı. Allah’a çok şükür personel sıkıntımız yok. Bizim için mutlu bir gün olduğu gibi Adıyaman için de güzel olacak. İnşallah çevre illere hasta gönderen değil, hasta kabul eden bir hastane olacağız” dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, üniversitenin kuruluşuna büyük katkılarının olduğuna inandığını belirterek, özellikle AK Parti iktidarı döneminde başta sağlık olmak üzere hayal edilemeyenlerin yapıldığına dikkat çekti. Büyükaslan, üniversitenin hayal olduğu Adıyaman’da bugün üniversitenin tıp fakültesi hastanesinin açılışının gerçekleştirildiğini söyleyerek, tıp fakültesi hastanesinin marka olacağına inandığını ifade etti.

Milletvekili Mehmet Erdoğan, gelişen Türkiye’den Adıyaman’ın da nasibini aldığını dile getirerek, “Adıyaman’ın il oluşu kadar önemsediğimiz üniversitemizin, bugün 14 bin öğrencisi var. Bu tesisler Adıyaman başta olmak üzere çevre illere şifa dağıtacak. Malatya, Adana, Gaziantep’e gidip sağlık arayan bir Adıyaman olmayacağız” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, hükümetin sağlık, eğitim, ulaştırma ve insan hakları konularından yaptığı icraatlardan bahsederek, 10 yıllık iktidarları döneminde asırlık hizmet yaptıklarını vurguladı. Aydın, “Hayal edilemeyeni yapan bir iktidar mevcut. İnşallah bu tesis, kentimiz insanının başka illere sevkini bitirecek. Bu eserde emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu tesisin Adıyaman’ın marka kent olması noktasında önemli olduğunu düşünüyor ve en iyi şekilde hizmet vereceğine gönülden inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Vali Ramazan Sodan ise, Adıyaman’ın sağlık yatırımlarından en fazla alan illerin arasında olduğunu kaydederek, tıp fakültesi hastanesinin bugünlere geliş sürecinden bahsetti. Vali Sodan, Adıyaman’da huzur ve birlikteliğin güzel hizmetleri beraberinde getirdiğini sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek kokteyle geçildi.
İHA

Star

Bir yanıt yazın