Perşembe , 28 Mart 2024

Sahte Doktor, Hastaları Dolandırdı

Hastanelerde yaşlı insanlara kendisini doktor olarak tanıtan bir kişi, birçok hasta yakını ve hastayı dolandırdı. Yardım sözü vererek kandırdığı kişilerden 180 bin TL alan dolandırıcı yakalandı.
Olay Şişli, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ilçelerindeki hastanelerde gerçekleşti. İddiaya göre, kendini doktor olarak tanıtan İsmail Y. (33), yaşlı kadınlara ve hasta yakınlarına tedavilerinde yardımcı edebileceğini söyleyerek toplam 180 bin TL paralarını aldı. Hastanelere giden İsmail Y., burada güvenini kazandığı yaşlı kadınlara ve hasta yakınlarına, “zengin iş adamlarından alacağı parayla onlara yardım edeceğini ancak bunun için de hesabına para yatırılması gerektiğini” söyledi. Bunun üzerine dolandırıcıya inanan yaşlı kadınlar, İsmail Y’nin hesabına para yatırdı.

Dolandırıldıklarını anlayan kadınlar, emniyet güçlerine ihbarda bulunarak sahtekarın eşkalini polise tarif etti. Bunun üzerine harekete geçen Güven Timleri dolandırıcıyı yakaladı. Daha önceden de sabıkası olan İsmail Y.’yi gözaltına aldı. Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ifadesini aldıkları sahtekârın işsiz ve paraya ihtiyacı olduğunu söylediği belirtildi. İfadesinin ardında mahkemeye sevk edilen dolandırıcı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan İsmail Y.’nin dolandırdığı yaşlı kadınlarla geldiği hastane ve bir banka şubesinde görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde sahtekarın Şişli’de bulunan bir banka şubesine Melehat A. ile geldiği ve kandırdığı burada kadının kendi hesabından yüklü miktarda para çektiği görünüyor. Diğer bir görüntü de ise, dolandırıcının Seher I.. ile bir hastanede olduğu görüntülere yansıyor. Görüntülerde dolandırıcının sözde yaşlı kadına yardım ettiği gözüküyor.

Bir yanıt yazın