Perşembe , 18 Nisan 2024

Komşu’nun ‘sağlığı’ tehlikede

Eczacılar 1 Eylül’den itibaren veresiye ilaç satışını durduracak

Yunanistan’da, devletten alacağını tahsil edemeyen bazı eczanelerin sosyal sigorta kurumlarına veresiye ilaç satışını durdurma kararının ardından, Ulusal Sağlık Hizmetleri Kurumu’nda (EOPYY) görevli doktorlar da devlet ile olan işbirliğini durdurma kararı aldı.

EOPYY Doktorları Birliği’nden yapılan açıklamada, 2012 yılının sekizinci ayı itibariyle devletin EOPYY’li doktorlara olan borcunun 1,5 milyar avroya ulaştığı belirtilerek, doktorların 3 Eylül’den itibaren SSK’lı hastalara ücretsiz bakmama kararı aldığı belirtildi.

Hükümetin borcunu ödememesi durumunda, yıl sonuna kadar doktorların devletten olan alacağının 2 milyara çıkacağı belirtilen açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda doktorlara karşı tehdit taktiği uyguladığı ifade edildi.

EOPYY yönetiminden yapılan açıklamada ise Doktorlar Birliği’nin, EOPYY’li tüm doktorları temsil etme hakkı bulunmadığı ve dolayısıyla alınan kararın bütün doktorlar için geçerli olmadığı ifade edilerek, hastalardan para talep edilmesi durumunda ilgili doktorun sözleşmesi iptal edilerek, tazminat davası açılacağı kaydedildi.

Diğer yandan, devlet ile olan borç krizi nedeniyle ülkenin birçok bölgesinde sosyal sigorta kurumlarına veresiye ilaç vermeyi durduran eczacılar ise 1 Eylül’den itibaren devlet ile olan işbirliğini tamamen kesme kararı aldı.

Yunanistan Eczacılar Birliği, Ağustos ayı sonuna kadar devlet ile olan borç krizine bir çözüm bulunamaması durumunda, ülkedeki tüm eczanelerin sosyal sigorta kurumlarına veresiye ilaç satışını tamamen durduracağını açıkladı.
AA

Bir yanıt yazın