Perşembe , 28 Mart 2024

Gaziantep’te bomba yüklü araçla saldırı sonrası izinli Doktorlar göreve çağırıldı

Gaziantep’te Karşıyaka polis merkezi yakınlarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Olayda ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti, en az 60 kişi de yaralandı.

 PKK ’nın Gaziantep ’te bu akşam bomba yüklü otomobili infilak ettirerek gerçekleştirdikleri saldırıda 8 kişi hayatını kaybederken en az 60 kişi de yaralandı.
Polis merkezini hedef alan saldırıda ortalık savaş alanına dönerken 2 halk otobüsüyle 2 otomobil yandı, çevredeki işyerleri ve evlerle araçlar hasar gördü.

Patlama, kentin en merkezi yerlerinden Şehitkamil İlçesi’ndeki Karşıyaka Polis Merkezi önünde saat 19.45 sıralarında meydana geldi. İşyerlerinin bulunduğu bölgede, akşam saatinde caddenin en kalabalık olduğu sırada tahrip gücü yüksek patlayıcı yüklü otomobili Polis Merkezi’ne 10- 15 metre uzaklıkta park edip ayrılan bir terörist, uzaktan kumandayla bombayı infilak ettirdi.

Patlamayla birlikte otomobil havaya uçarken, durakta yolcu indirip bindiren 2 halk otobüsü ile yabancı plakalı bir otomobil alev alev yanmaya başladı, çevredeki binaların camları kırıldı, araçlar tahrip oldu.

Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, kan anonsları yapıldı. Sağlık Müdürlüğü, hastaneleri alarma geçirdi ve bayram nedeniyle izinli doktorlar ve sağlık personeli göreve çağrıldı. Çok sayıda yaralıdan durumları ağır olanlar ameliyata alındı.

VALİ: 8 ÖLÜ 61 YARALI
Gaziantep Valisi Erdal Ata patlamanın bombalı bir araçla gerçekleştirildiğini açıkladı. Vali Ata, Karşıyaka Polis Merkezi yakınında zaman ayarlı bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 61 kişinin yaralandığını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de yaptığı açıklamada “Bana gelen bilgiye göre, olay yerinde 8 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var” dedi.

Güzelbey yaptığı açıklamada, bayram nedeniyle bölgede trafik akışının yoğun olmamasının çok büyük bir faciayı engellediğini ve emniyet güçlerinin olay yerinde inceleme yaptığını kaydetti. Güzelbey, hayatın kaybedenlerin patlamaya neden olan bombalı aracın yakınındaki bir otomobil ve bir minibüste bulunan kişiler olduğu açıkladı.

Olay öncesinde bir kişinin bölgeden koşarak uzaklaştığı bildirildi. Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

BOMBALI ARAÇ ARANIYORDU
Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencisi olan Şarlıurfa’nın Suruç İlçesi nüfusuna kayıtlı Mehmet Emin Hasandağ adlı kişinin, iki hafta önce bomba yüklü 27 E 7278 plakalı otomobilleGaziantep ’e geldiği istihbaratını alan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, tüm birimleri uyarmıştı. Ancak polisin bir türlü ulaşamadığı bu kişinin, saldırıyı düzenlediği değerlendiriliyor.

İNFİLAK ETTİRİLEN OTOMOBİLİN PLAKASI
Gaziantep ’te bayramı kana bulayan saldırı, polisin iki haftadır aradığı 27 E 7278 plakalı otomobille değil, 27 BE 265 plakalı otomobille gerçekleştirildi.

Şarlıurfa’nın Suruç İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Elektronik Bölümü birinci sınıf öğrencisi M.E.H.’nin bomba yüklü 27 E 7278 plakalı otomobille Birecik İlçesi’nden güvenlik güçlerine ve kamu kuruluşlarına saldırı için kente geldiği istihbaratını alan polis iki haftadır bu aracı arıyordu. Teröristlerin, şaşırtma yaparak bomba yüklü aracı ya da plakasını değiştirdiği ihtimali üzerinde duruluyor.

MALATYA ’DAN KAN GÖNDERİLDİ
Saldırıda yaralanan 64 kişinin hastanelerde tedavisi devam ederken, Gaziantep ’te kan vermek isteyenler hastanelere koştu. Kızılay ilk etapta yaralılar için hastanelere 100 ünite kan ulaştırdı. Ardından acil durumlar için Malatya Kan Merkezi’nden 200 ünite kan da Gaziantep ’e sevk edildi.
Gaziantep Valiliği’nde oluşturulan Kriz Merkezi olayla ilgili çalışmaları koordine ederken, saldırıda ölenlerin kimliklerinin tespitinde, yanık ve parçalanma nedeniyle güçlük çekiliyor. Yetkililer kesin kimlik tespiti için DNA testi gerekebileceğini söyledi.

HÜSEYİN ÇELİK: ÇOCUKLAR DA VAR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gaziantep’teki patlamaya ilişkin, “Cezaevine ait bir servis aracında 1 şoför, 2 gardiyan hayatını kaybetti. Diğer taraftan en dehşetli olanı, bir binek oto içinde 3 yetişkin vatandaş ve 1 çocuk hayatını kaybediyor. Yanarak bu insanlar vefat ediyorlar. Bir de halk otobüsünde çok sayıda yaralı var. Bu halk otobüsündeki çocuklardan biri sırtından aldığı bir isabetle maalesef şehit oldu” dedi.

Çelik, NTV televizyonunda katıldığı canlı yayında, terör örgütünün Gaziantep ‘te de korku ve dehşet duygusunun yaratmaya çalıştığını belirterek, “Bu saldırıyı AK Parti camiası adına şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz” dedi.

Karakola yaklaşık 25 metre mesafede park edilmiş bomba yüklü bir aracın uzaktan kumanda ile patlatıldığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

“Cezaevine ait bir servis aracında 1 şoför, 2 gardiyan hayatını kaybetti. Diğer taraftan en dehşetli olanı, bir binek oto içinde 3 yetişkin vatandaş ve 1 çocuk hayatını kaybediyor. Yanarak bu insanlar vefat ediyorlar. Bir de halk otobüsünde çok sayıda yaralı var. Bu halk otobüsündeki çocuklardan biri sırtından aldığı bir isabetle maalesef şehit oldu.”

Bu manzara karşısında terörü lanetlemeyeceklerin insanlığından şüphe ettiğini dile getiren Çelik, birilerinin Gaziantep ‘teki kardeşlik atmosferini sabote etmek istediğini söyledi.

Gazianteplilere çağrı yapan Çelik, “Korku ve dehşet duygusu uyandırarak bir kaos durumu oluşturmaya çalışıyorlar ve insanların birbirlerine saldırmasını temin etmeye çalışıyorlar. Kesinlikle bu tuzağa düşmememiz gerekiyor” dedi.

Yaralıların hepsinin en az zararla ailelerine dönmelerini temenni ettiğini vurgulayan Çelik, “Yaralı sayısı 64’e çıktı. Bunlardan 10’una da doktorlar tarafından ‘hayati tehlikesi var’ raporu verildi ama durumu çok ağır bir yaralı görülmüyor” diye konuştu.

Bir yanıt yazın