Cuma , 29 Mart 2024

Büyüyünce doktor olacaktı

İZMİR’de, ev hanımı Leyla Özdemir, doktorluk hayali kuran, 2.5 yaşında beyninde oluşan tümör alınan ancak daha sonra tekrarlayınca komaya girip yaşamını kaybeden oğlu Yiğithan’la ilgili yaşadığı çaresizliğe isyan etti.

Ameliyatın ardından süren tedavi sırasında, beyindeki tümörün alınmasına rağmen tekrar büyüdüğünün farkedilmemesine tepki gösteren anne Özdemir, “Eğer tümör farkedilseydi böyle olmayacaktı. Çocuğum elimden kayıp giderken birşey yapamadım” diye konuştu.
İzmir’de 6 yaşındaki Yiğithan Özdemir’in, 3.5 sene önce yapılan tedavisi sırasında beyninde tümöre rastlandı. İyi huylu olduğu belirtilen ur, ameliyatla alındı. Operasyonun ardından bugüne kadar zaman zaman kontrollere giden Yiğithan’ın yakınları, 16 Temmuz’da, küçük çocuğun vücudunun sağ tarafında his kaybı olduğunu fark etti. Hemen hastaneye götürülen Yiğithan’ın beynindeki tümörün tekrarlayıp büyüdüğü ortaya çıktı. Yaklaşık 8.5 saat süren operasyonda bu tümör de alındı. Ancak bir süre sonra fenalaşan Yiğithan, komaya girip yaşam savaşı vermeye başladı. Yiğithan, küçük bedeniyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde verdiği iki haftalık yaşam mücadelesini önceki gün kaybetti. Ailesini ve sevenlerini yasa boğan Yiğithan, Bornova Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ömrü hastanede geçti
Doktor olmak isteyen oğlunun eski sağlığına kavuşmasını umut eden, ölümüyle yıkılan gözüyaşlı anne Leyla Özdemir, “Oğlumun ömrü hastanelerde, doktor odalarında geçti. İlk başta fark edilen beyin tümörü ameliyatla alındı ancak tekrarladığı görülmedi. Bize de bildirilmedi. Oğlum doktor olmak istiyordu ama ölüm kalım savaşına yenik düştü, elimden kayıp gitti. Yiğithan’ımın acısını ihmali olanlar hakkında sürdüreceğim hukuki mücadelemle azaltacağım” dedi.

Hürriyet

Bir yanıt yazın