Cuma , 19 Nisan 2024

30 Ağustos resepsiyonu ‘doktor tavsiyesi’yle iptal

Geçen yıl terör olayları nedeniyle iptal edilen 30 Ağustos resepsiyonuna bu kez de sağlıkengeli… Doktorların Gül’ün törenlere katılmaması tavsiyesi üzerine Çankaya Köşkü’ndeki etkinliği iptal edildi

Geçirdiği kulak rahatsızlığı nedeniyle Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tedavisinin 5 gün daha sürecek olması nedeniyle Çankaya Köşkü’ndeki 30 Ağustos kutlama resepsiyonu iptal edildi.

Dün MGK toplantısından hemen önce, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer Gül’ün sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: 27 Ağustos’ta farklı hastanelerden akademisyenlerin katılımıyla heyet toplantısı yapıldı. Klinik olarak önemli ölçüde iyileştiği görüldü. Yoğun ilaç tedavisinin 5 gün daha hastanede sürmesi kararlaştırıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın günlük aktivitelerine sınırlı olarak devam etmesi, iki gün sonra yapılacak 30 Ağustos törenlerine katılmaması tavsiye edilmiştir.

‘İYİYİM, SAĞ OLUN’
Gül, MGK toplantısına katılmak için hastaneden çıkarken kalabalığın ‘geçmiş olsun” dileğine ‘İyiyim, sağ olun” karşılığı verdi. Saat 18.40’ta hastaneye döndü.
Çankaya Köşkü’nden yapılan açıklamada ise ‘Doktorların tavsiyesi üzerine Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde Çankaya Köşkü’nde yapılması planlanan 30 Ağustos resepsiyonu iptal edilmiştir. Anıtkabir ve Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törenler ise icra edilecek cumhurbaşkanımıza vekaleten Sayın Cemil Çiçek katılacaktır’ denildi.

BİR İLK YAŞANACAKTI
RESEPSİYON gerçekleştirilseydi bir ilk yaşanacaktı. İlk kez 30 Ağustos’un ev sahipliği anayasa uyarınca TSK’nın ‘Başkomutanı’ sıfatını da taşıyan Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilecekti. Davetiyelerde de davet sahibi olarak ‘Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bayan Gül’ ibaresi yer alıyordu.

akşam

Bir yorum

  1. özgür yılmaz

    Başkanım yeterki siz iyi olun daha çook kutlamalar yaparız.

Bir yanıt yazın