Cuma , 19 Nisan 2024

Sınırda “Doktor İstiyoruz” Protestosu

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bir araya gelen vatandaşlar, 1953 yılından kurulan sağlık ocağının ilçe sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap veremediğini, dün istifa eden bir doktorun ardından 10 bin kişi için sağlık hizmeti verecek sadece bir doktorun kaldığını belirterek durumu protesto etti.

Çukurca Emir Şaban Mahallesi Muhtarı İlyas Güzel, sağlık ocağı önünde vatandaşların da katılımı ile bir basın açıklaması yaparak ilçedeki doktor yetersizliğine dikkat çekip sorunun çözülmesini istedi. Güzel, ”Gerek materyal olarak gerekse personel olarak oldukça sıkıntılı olan sağlık ocağımızın şu anda bir doktorla hizmet vermesi, bizleri zor durumda bırakmaktadır.

Doktorumuz 24 saat görev yaparak günde ortalama 100 hastaya bakıyor. Bu nedenle görevi bırakacağını, tek başına bu işi götüremeyeceğini belirterek buraya doktorların atanmasını istiyor. Sağlık Bakanlığı diğer bölgelere personel dağıtımı yaparken Çukurca gündeme geldiğinde sessiz kalmaktadır. Yetkililer bu insanların vebalini çekmeye mahkumdurlar. 10 bin nüfuslu ilçemize halen bir doktorla sağlık hizmeti veriliyor. Diş çekimi için haftada bir gün Hakkari’den gelen doktoru beklemek zorunda kalan bu insanlar, bu süre içinde diş ağrısını çekmek zorunda bırakılıyor.

Yöre halkı maddi yönden oldukça fakir; bir baş ağrısı veya bir diş için kilometrelerce yol katetmek zorunda bırakılıyor. Buradan tüm yetkililere, özellikle Başbakana ve Sağlık Bakanına seslenip hem 24 saat görev yapan doktoru hem de yöre halkını düşünerek bir an önce ilçemize çeşitli branştaki doktorların atanmasını istiyoruz.

Sağlık ocağında görev yapan iki doktordan biri olan Mevlit Koç, dün Çukurca Kaymakamlığına istifasını sundu. İstifa gerekçesini dile getiren Koç, 10 bin nüfusu bulunan Çukurca ilçesindeki sağlık ocağında yoğunluktan dolayı oldukça zorluk yaşayıp 24 saat görev yaptıklarını ve sürekli olarak iki doktorla işi yürütmelerinin kendilerini olumsuz etkilediğini, gerekli performansı gösteremediklerini söyledi.

İlçe sağlık ocağında şu an 1 doktor, 3 hemşire, 3 ATT ve 4 şoförle hizmet vermektedir” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın