Cuma , 19 Nisan 2024

Sigara İle Mücadelede Şampiyonuz

Tütünle mücadelede örnek gösterilen Türkiye, son yasal düzenlemelerle dünya şampiyonu oldu.

Dumansız Hava Sahası düzenlemesiyle kapalı alanda sigara yasağını getiren Türkiye, Avrupa Birliği uyum sürecindeki başarısıyla tüm dünyaya örnek oldu. Tütünle mücadelede bir ilke imza atan Türkiye, Dünya Sağlık örgütü tarafından belirlenen 6 kriterin tamamını yerine getirerek, dünyada bir ilki başardı.

 

Sigara konusunda şampiyon olduk

 

Dumansız Hava Sahası yasal düzenlemesiyle kapalı alanda sigara yasağını getiren Türkiye, bu düzenlemelere uyum sürecindeki başarısıyla tüm dünyaya örnek oldu. Türkiye, tütünle mücadelede bir ilke imza atarak, Dünya Sağlık örgütü (DSÖ) tarafından belirlenen 6 kriterin tamamını yerine getirerek, dünyada bir ilki başardı.

 

Adımlar Yerine Getirildi

 

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Torba Yasa’da yer alan, “Sigara paketlerinin üzerindeki resimlerin ebatlarının büyütülmesi”, “Tütün reklamlarının kısıtlanması”, “Nargile kafelere yönelik artı 18 yaş şartı”nın bulunduğu düzenlemelerle Türkiye, tütünle mücadelede gereken tüm adımları yerine getirdi.

 

İlk ve Tek Ülke

Yeni yasal düzenlemelerle tütün kullanımı ile ilgili mücadelede dünyada 4’üncüsü olan Türkiye, birinciliğe yükseldi. Böylece Türkiye 194 ülke arasında tütünle mücadele kapsamında yapılması gereken hedeflerin tamamını yerine getiren ilk ve tek ülke oldu.

 

Sabah

Bir yanıt yazın