Cuma , 19 Nisan 2024

HOCA ile ASİSTAN ARASINDA GERGİNLİK – Detayları


Şubat 2011’den beri araştırma görevlisi olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda çalışan Dr.Ömer EKİCİ iddialara göre 04 Temmuz 2012 sabahı Göz Hastalıkları Anabilim Dalı üyesi Prof. Dr. Ümit KAMIŞ Â tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradığı ifade edildi.

Doktorlarhaber.com

EKİCİ BU ŞEKİLDE TEPKİ OLMAMASI GEREKTİĞİNİ İFADE ETTİ

Ekici olayı şöyle anlattı;

4 Temmuz sabahı göz kliniğinde servis doktoru olarak çalışmaktayken, Prof.Dr. Ümit Kamış’ın beni katarakt birimi polikliniğine çağırdığı telefonla bildirildi. Hemen polikliniğe gittim. 1 hafta önce bilateral disizyon operasyonu yapılan ve o sabah kontrole gelen hastaya taburcu olurken steroid damlasını eline vermediğim iddia edilerek (ki tarafımca taburcu olan hasta ve hasta yakınlarına kullanacağı damlalar tek tek anlatılıp, resmi olarak reçete edilmektedir) Prof.Dr. Ümit Kamış tarafından yaklaşık 15 kişilik bir topluluk karşısında sözlü hakaret, ardından da tokat ve yumruk darbelerine maruz kaldım. Olay sonrası ilgili adli makamlara şikayet dilekçemi vermiş bulunmaktayım.

 

FİZİKSEL DARP YOKTUR

Prof. Dr. Ümit KAMIŞ ise olayı şu şekilde özetledi;

İlgili kisinin beyaninda oldugu gibi fiziksel darp hadisesi olmayıp sözlu tartışma yaşanmıştır.

Bu tartışmada  iki gozu 1 hafta once ameliyat olan 3 aylik bir bebeğin ilaçlarini Dr. Ömer Ekinci tarafından yanlış ve kullanım talimatlarını yazılı olarak vermemesi sonucu belkide bebek ile ilgili kalıcı hasarlar oluşmasına neden olma ihtimalleri neticesinde verilen sözlü bir tepki olduğunu ifade etti.

Durumun ciddiyeti neticesinde o anda bir hekim ve insan olarak verdigim sozlu tepkiden ibarettir dedi.

 

YANLIŞ HABERLERE İTİBAR ETMEYİN DEDİ

Dayak hadisesinin asla yaşanmadığını da ifade eden KAMIŞ ,  Olay tarafimcada ihmal gerekcesiyle ilgili mercilere şikayet edilmiştir dedi. Kamuoyunun ise  yanlış  gerçekle ilgisi olmayan bu haberlere itibar etmemelerini istedi.

 

12 Yorumlar

  1. Bir çok kişi görmüş olayın olduğunu ve güvenlik kameralarında da kayıtları mevcutmuş dayak olayının, yani asistanın tokat ve yumruk darbelerine maruz kaldığı saldırı doğruymuş

  2. rezalet…ortadogulular….

  3. ben hem arş görv.ömer doktoru hemde prof ümit kamış ı çok iyi tanıyorum.sürekli hastasıyız.olayda prof.çok haklı çünkü o birimde araştırma görevlileri çok ukalaca davranıyorlar ayrıca hocamızın verdiği ilaçları kağıda yazarken bile bir birlerine sormak zorunda kalıyorlar.yani işini bilmez beceriksizlerle dolu.hocamız ümit kamış çok efendidir.saygılı ve işin ehlidir.oradaki çoğu hekimi cebinden çıkarır.olayın haklı boyutunu görün lütfen.

  4. gökhan yaman sen bizi tanıyorsun da biz seni niye tanımıyoruz acaba. Gel tanışalım istersen.yerimiz belli.
    hocana da söyle, o asistanın arkasında daha fazla dolanmasın özür dilemek için. Araya adam sokup da durmasın, bundan sonra ancak özel hastanelerde o hocanla karşılaşırsın.Ya da bi süre beraber tavla okeye gidersiniz beraber. senin gibi yalaka insanlar oldukça senin gibilere semer takan çok olur…

  5. görüyorum ki asistanların dili fazla uzamış.nereden buluyorlar bu cesareti hayret…

  6. asistanların hangi ilacı yazacağını ve ne sıklıkla kullanılması gerektiğini birbirlerine sordukları doğrudur. benim de başıma geldi

  7. ümit kamışın 2,5 yıldır üveit katarakt hastasıyım ve sayın ümit kamışı türkiye biliyo.. iÅŸim gereÄŸi sürekli farklı illerde oluyorum ve baÅŸka doktorlara da gitmiÅŸtim. abartısız hepsinin söylediÄŸi “ümit hoca varken ne iÅŸin var bizle, ümit hocadan baÅŸkasına sakın ameliyat olma üveit varken gözünü kaybedersin” dediler. 2,5 yıldır önce meram tıpta sonra Selçuklu tıpta takibimdeydim.. asistanlarla muhabbetlerini saygısını insanlığını çok iyi biliyorum.

    hatta asistanlardan biri bana da yanlış kullanım aktardı ismini vermeyim, ümit hoca söylerken duyduğum için asistanın söylediğinin yanlış olduğunu anladım ve gidip tekrar ümit hocaya sordum..

    kusura bakmayın ama asıl asistanlar havalara giriyor doktor olduk diye.. hastalara hocalar olmadığında muameleleri çok ama çok kötü.. hatta meram tıptaki teknisyen bile hocanın olmadığı yerde sanarsınki prof havasında..

    prof olmuş bi adam yerini özümsemiştir çoktan neyin havasında olacak.. emin olun çoğu aslında mükemmel yetenekler olarak son derece mütevazi ve bilinçli insanlar.. öyle hata yapan bi asistana bağırmak çok doğal.. usta çırak ilişkisi.. insan üzerinde hata yapılmaz arkadaşlar bu lüksleri yok bu yüzden katı yetiştirilmeleri taraftarıyım.. özellikle ümit hoca gibi yada oradaki diğer hocalar gibi cerrah olacaklarsa..

  8. yılmaz çelik

    ümit bey benim okuldan arkadaşımdır.böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum.ama insan sağlığı konusunda hassas olduğu için kızmıştır.

  9. DurmuşÇETİNKAYA

    Saygıdeğer Ümit hocamı bu gün bir can dostum aracılığı ile tanıma fırsatım oldu,çok değerlikli bir beyefendi kendisine çalışmalarında başarılar diliyor ayrıca ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyorum.

Bir yanıt yazın