Perşembe , 28 Mart 2024

İlk gününde E- Reçete / E-Hüsran

Yurt genelinde dün başlatılan ’E-Reçete’ adı verilen elektronik reçete uygulamasında aksaklıklar nedeniyle hastanın ilaca ulaşmasında sorunlar yaşandığı bildirildi

Vedat DOĞAN/ KAYSERİ (DHA)

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) tarafından ’Çalışmayan E reçete sistemi hakkında bilgilendirme’ başlığıyla yapılan açıklamada, E-Reçete uygulaması ve eczanelerdeki ilaç takip sisteminin bugün çalışmadığı belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:
”Bugün oluşan ilaç takip sorunu (İTS), Sağlık Bakanlığı kaynaklı değildir. Sendikamızca Sosyal Güvenlik Kurumu’dan kaynaklı olan sorun, Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğüne iletilmiştir. Aldığımız son bilgiye göre;çalışmalar devam etmekte olup, durum sendikamızca takip edilmektedir.”

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti Üyesi Ahmet Özçavuşoğlu da sistemin yeni uygulamaya başlaması nedeniyle bazı sıkıntıların olduğunu ifade ederek, ”Reçete girilmesinde ilk günlerde bazı sıkıntılar olduğu doğru. İleriki günlerde sistemin daha iyi işleyeceğini bekliyorum” diye konuştu.

Öte yandan eczanelerin bilgisayarlarıyla ilaç takip sistemine girdiklerinde, zaman zaman sıkıntı yaşadıkları, ekrana ’Bakım nedeniyle kapalıdır’ uyarı yazısı geldiği ve sistemin sağlıklı çalışmadığı, çok sayıda vatandaşın ilaç alabilmek için eczanelerde beklediği öğrenildi.

Hürriyet

Bir yorum

  1. Haberin içeriÄŸinde sorun yok da “E-reçete, E-hüsran” baÅŸlığı yeni uygulamayı tamamen devirmeye yönelik… Ä°lk günlerde zaten olabilecek sonuçlar bunlar, böyle eleÅŸtirici bir baÅŸlığa gerek yoktu diyorum “hürriyet” için.

Bir yanıt yazın