Perşembe , 25 Nisan 2024

Doktora darp olayı, adliyede

Geçtiğimiz yıl Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen Dr. Rodi Sarı Polat’ın darp edilmesiyle ilgili açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

DİYARBAKIR- Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, hasta yakınlarının saldırısına uğrayan Dr. Rodi Sarı Polat’ın ilk duruşması dün yapıldı.

6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, KESK’e bağlı Eğitim-Sen Şube Başkanı Kasım Birtek, SES Şube Başkanı Hülya Alökmen Uyanık, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Baykal Ertürk, Türkiye Tabipler Odası Merkez Konseyi üyesi Dr. İsmail Buğca, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve çok sayıda hekim katılarak, Polat’a destek verdi. Polat’ın katılmadığı duruşmaya, aynı zamanda eşi olan avukatı Cegerğun Polat ile kendisi de doktordan şikayetçi olan darp olayının sanığı, Mehmet Denizer katıldı. İlk duruşmada, taraflar biri birlerinden şikayetçi oldukları için, tarafların ifadeleri alındı. Dr. Sarıpolat’ın ifadesinin alınması için duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında kusma ve baş dönmesi şikayeti görülen A.D. isimli kadını, yakınları Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. İddiaya göre, kadının yakınları Nöroloji Uzmanı Dr. Rodi Sarıpolat’ı hastayı yoğun bakıma almadığı için darp etti. Dr. Sarıpolat, olayın ardından durumu polise bildirerek, hasta yakınlarından şikayetçi olurken, hasta yakınları da doktordan şikayetçi oldu.

etha

Bir yanıt yazın