Perşembe , 25 Nisan 2024

Yaz Geldi, Girdiğiniz havuza dikkat edin!

Aile Hekimi Dr. Muzaffer Polat, yaz aylarında serinlemek için girilen havuzlarda gerekli hijyenik temizliğin yapılmamasının salgın hastalıklara davetiye çıkardığını söyledi

Sıcakların başlamasıyla birlikte vatandaşların  serinlemek için havuzlara akın ettiğini belirten Dr. Muzaffer Polat,  girilen havuzların temizliğine dikkat edilmesi gerektiği uyarısında  bulundu.

Polat, “Serinlemek için girilen havuzlarda gerekli hijyenik  temizliğin yapılmaması tehlike saçan salgın hastalıklara yol açabiliyor.  Halka açık havuzlarda bilhassa çocuk ölümlerine neden olabilecek  salgınlar olabilir. Serinlemek için deniz tercih edilmelidir. Yapılan  araştırmalarda havuz suları örneklerinde dizanteri ve ishal başta olmak  üzere bulaşıcı olan çeşitli sindirim ve deri hastalığı mikropları  görülmüştür. Bunun önlenmesi için havuzların günde en az 2 defa  antiseptiklerle temizlenmesi gerekmektedir. Havuzların su devir daimini  yapan sistemlerinin tıkanmaması için mutlaka kontrollerinin yapılması  lazım” dedi.

Serinlemek için havuza giren vatandaşların su  yutmamasına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Polat, havuz  öncesinde ve sonrasında mutlaka duş alınması gerektiğini söyledi.

İHA

HABERTÜRK

Bir yanıt yazın