Perşembe , 28 Mart 2024

Testissiz baba oldu!

Gültekin Uğur’a, 2001 yılında testis tümörü teşhisi kondu ama…

CEYDA ERENOĞLU / GAZETEHABERTÜRK

Gültekin ve Özlem Uğur çiftinin bir kız çocuğu oldu. Çift, ikinci çocuğa da istediklerini söyledi. Gültekin Uğur’a, 2001 yılında testis tümörü teşhisi kondu. İlk testisi hemen, ikincisi 2005’te alındı. Ancak Uğur, ikinci testisi alınmadan önce sperm üretimi kalmayacağı için spermleri Hacettepe Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi’nde donduruldu. Uğur, 2010’da hayatını Özlem Hanım’la birleştirdi. Dondurulan spermiyle hamile kalan eşi, 10 ay önce Elif Özgür ismini verdikleri kız çocuğunu dünyaya getirdi. Uğur, ikinci çocuk için de aynı yönteme başvurdu.

Gültekin Uğur, HABERTÜRK’e, “Bu bizim için çok büyük bir ayrıcalık. 2001’de ilk ameliyatımı olduğumda üzülmüştüm, ikinci ameliyat kararımda çocuğum olmayacak diye karamsarlığa kapıldım. Eşimle 5 yıl flört ettik. Flört döneminde çocuğumuz olacak mı diye merak ediyorduk, ama oldu çok şükür. Bir de erkek bebek istiyorum” diye konuştu.

Hacettepe Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi’nde çifte uygulamayı yapan Doç. Dr. Lale Karakoç Sökmensüer, şunları söyledi: “Genç yaşta ve çocuk sahibi olmamış evli ya da bekâr erkek ile kadın hastaların embriyon, testis ve yumurtalık dokuları gelişmiş teknolojik altyapıya sahip ünitemizde dondurulup saklanabiliyor.

Tüp bebekte kullanılan yöntemler bu hasta grubu için umut kaynağı” dedi. Sökmensüer, -196 derecede dondurulan dokuların sonsuza kadar saklanabileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın