Perşembe , 25 Nisan 2024

45. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Mağdurları…

Bildiğiniz üzere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan mecburi hizmet atamalarında adayların tercihleri PBS üzerinden internet yolu ile alınarak daha sonra adaylardan bu tercih sayfasının çıktısını özel kargo şirketleri vasıtası ile bakanlığa ulaştırmaları istenmektedir.

 

Yönetmelikte ve kura ilan metninde tercihleri gösteren çıktının Bakanlığa ulaşmaması ya da gönderilmemesi durumunda adayların tercihlerinin geçersiz sayılacağı ve direkt olarak genel kuraya alınacakları belirtilmektedir.

 

21-06-2012 tarihinde yapılan 45. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurasında toplam 30 adayın tercih çıktılarının Bakanlığa belirtilen zamanda ulaşmasına rağmen evrakların işleme konulmayarak bu kişilerin direkt genel kuraya alındığını öğrenmiş bulunmaktayım. Bu kişilerden birisi de eşim.

 

Yaptığımız yazılı itiraz sonucunda evrakların gözden kaçtığı yapabilecekleri bir şey olmadığı ve istersek hukuki yollara başvurabileceğimiz sözlü olarak söylendi. Daha sonra bu durumda olan çok sayıda kişinin olduğunun anlaşılması üzerine sorumlu memurların açığa alındığı ve konu ile ilgili müsteşar başkanlığında bir toplantı yapılacağı bildirildi.

 

Yapılan toplantı sonucunda yine sözel olarak bize 2 tercih sunuldu. Ya genel kura sonucunda atandığınız yeri kabul etmemiz ya da bu durumda olan adaylar için bir sonraki kuraya bir kez daha katılma hakkı verileceği söylendi. Ancak bu durumun tüm kuranın kaderini etkilediği aşikardır. Ayrıca bakanlıkta bulunduğum son birkaç gün içerisinde konunun tahmin ettiğimden çok daha vahim olduğunu gördüm.

 

Sizden ricam konuyu derinlemesine araştırmanız ve bu kuraya katılan ve şu anda mağdur durumda olan tüm adayların bu olaydan haberdar olmasını sağlamanızdır.

 

Saygılarımla.

 

Dr.B.C.

 

Medimagazin

Bir yanıt yazın