Perşembe , 28 Mart 2024

Siyah kuşak doktorlar geliyor!

Doktora şiddete ilginç önlem…

Son günlerde sık sık gündeme gelen ve gittikçe artan sağlık çalışanlarına şiddete karşı bir tıp fakültesi ilginç bir önlem aldı. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi ile Muay Thai Federasyonu arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokole göre, sağlık çalışanlarına yakın savunma sporu eğitimi verilecek.

CBÜ Rektörlüğü’nde düzenlenen imza törenine Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, Muay Thai Ege Bölge Başkanı Şakir Bayramoğlu katıldı.
Törende konuşan Prof. Dr. Hasan Yüksel, protokole göre sporcuların, hastanenin Psikometrik ve Psikomotor Ölçme ve Değerlendirme Merkezi’nde fiziksel ve mantıksal zekalarının ölçüleceğini, federasyonun ise sağlık çalışanlarına yakın savunma sporu eğitimi vereceğini belirtti.
Son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik şiddete değinen Prof. Dr. Yüksel, “Sonuçta hekimler kendilerini savunmak istiyor. Onun için savunma sporuna bütün hekimlerimizin ihtiyacı var” dedi.
Prof. Dr. Yüksel, eğitimle ilgili sağlık çalışanlarına duyuru yaptıklarını, ücretsiz olacak etkinliğin önümüzdeki günlerde başlayacağını ifade etti. Muay Thai Ege Bölge Başkanı Şakir Bayramoğlu ise rektörlüğün uygun gördüğü bir yerde sağlık çalışanlarına savunma sporunu vereceklerini kaydederek, “Böylece hem doktorlar kendilerini savunur, hem de spor yapmış olur” diye konuştu. Bayramoğlu’nun yakın savunma sporuyla ilgili yaptığı kısa gösterinin ardından protokol taraflarca imzalandı.
AA

Habertürk

Bir yanıt yazın