Perşembe , 25 Nisan 2024

Bu sefer de rapor vermedi dayağı

Trabzon’da, çocuğuna rapor vermediği gerekçesiyle kadın doktora yumruk attığı iddia edilen kişi, gözaltına alındı.

Kent merkezindeki Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde çalışan pratisyen hekim Duygu Doğdu (25) ile ilköğretim öğrencisi kız çocuğuyla birlikte hastaneye gelen baba G.U arasında rapor nedeniyle tartışma yaşandı.

 

Kızına hasta olmamasına rağmen bir günlük rapor verilmesini istediği öne sürülen G.U’nun, olumsuz yanıt veren doktorun yüzüne yumruk attığı iddia edildi. O sırada acil serviste bulunan hasta yakınlarının araya girmesiyle yatıştırın G.U, hastanede görevli polis memuru tarafından gözaltına alındı.

 

“DAHA 7 AYLIK DOKTORUM”

 

Maçka ilçesindeki 112 Acil Servis’ten geçici görevle Fatih Devlet Hastanesi’ne geldiğini anlatan pratisyen hekim Duygu Doğdu, “Vatandaşın biri çocuğunu bugün okula götürmediği için acil servise geldi ve rapor istedi. Çocukta herhangi bir rahatsızlık olmadığını öğrenince rapor veremeyeceğimi söyledim. Başka hastalara yöneldiğim sırada arkamdan gelerek yüzüme yumruk attı” diye konuştu.

Henüz 7 aylık doktor olduğunu anlatan DOğdu, böyle bir olay yaşamasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, “7 aylık hekimim ve geçici görevle Maçka’dan buraya görevlendirildim. Özellikle son dönemlerde bu tür olaylar çok sıklaştı. Bu tür saldırılara karşı gerekli önlemler alınmadığı sürece yapabileceğimiz fazla bir şey yok” dedi.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN ŞİDDETE TEPKİ

 

İstanbul Sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarının ardından İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu konuyla ilgili basın açıklaması düzenledi. En son Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 112 Acil Servis Doktorunun darp edilmesinin ardından bugün aynı hastanede bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, saldırıya uğrayan 112 Acil Servis Doktoru İsa Bugün, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Recep Demirhan katıldı. Prof. Dr Ali İhsan Dokucu, yapılan saldırıyı üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, “Hastanede ambulans yerine park etmek konusunda ısrarcı olan, ikaz edildiğinde bu işi magandalığa kadar götürüp İsa kardeşime, burnunda iki ayrı kırık olacak şekilde bir saldırı gerçekleştirildi. Üzgün olduğum konu, bir polis arkadaşımızın hemen yakınında gerçekleşmesi” diye konuştu.

Dokucu sağlık personeli olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirtip, “Biz mutlaka tüm hastalarımız için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak kimsenin bize Tanrısal güç vermemesi gerekiyor. Yaratmak Allah’a mahsustur, ölümde O’ndan doğumda O’ndan. Biz sağlık çalışanları olarak ancak kendi bilgimiz dahilinde elimizdeki imkan dahilinde onlara hayata tutunabilmeleri konusunda yardımcı olabiliriz” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Dr. İsa Bugün’e yapılan saldırının ardından Kartal Eğitim Araştırma Hastenesindeki 112 Acil Servis noktasında bir gündür hizmet verilemediğini söyledi. Dokucu, saldırının magandalık olduğunu bu davranışlarıyla birlikte ambulansların İstanbullulara gereken hizmeti vermesinde aksaklığa neden olduklarınıda sözlerine ekledi. Dokucu, “Bu menfur saldırıyı yapanların maliyeti sadece bu arkadaşımız açısından değil, bu sistemde ambulans günde 8-10 hasta taşıyor, en az 1 veya 2 kritik hastaya müdahale ediyor. Bu arkadaşların yaptıkları, kendi kişisel hırslarını gidermiş oluyor. Ancak İstanbul’da onlarca hastanın, birkaçı da kritik olmak üzere, müdahalesine engel olmuş oluyor. Biz de müdahillik dilekçesini savcılığa iletiyoruz. Çünkü biz Sağlık Müdürlüğü olarak bu konuda zarar görüyoruz, halkımız zarar görüyor” dedi.

Saldırıda burnu kırılan 112 Acil Servis Doktoru İsa Bugün de olayı gerçekleştirenlerin ambulans yerine park yapmak istemeleri üzerine kendilerini kibarca uyardığını, ancak hemen saldırıya uğradığını ifade ederek, “Olaya tepkisiz kalan” ve “görevini yerine getirmeyen” polis hakkında da şikayetçi olduğunu söyledi. İsa Bugün kendisine yapılan saldırının diğer meslektaşlarına yapılmamasını istediğini belirtti. Öte yandan İsa Bugün’e yapılan saldırı sırasında 4 kişinin olay yerinde olduğu öğrenildi. 1 kişinin saldırı gerekçesiyle tutuklandığı 1 kişininde yine saldırı gerekçesiyle göz altında olduğu ifade edilirken diğer 2 kişinin ise darp olayına karışmadıkları gerekçesiyle haklarında işlem yapılmadığı öğrenildi.

hürriyet

Bir yanıt yazın